Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii: Intr-o luna, doua va fi finalizat proiectul privind cresterea salariului minim de la 1 ianuarie 2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 08 Nov. 2019
Tags: cresterea salariului minim, majorarea salariului la 1 ianuarie 2020, majorare salariu

Desi ministrul demis al Muncii - Marius Budai - a pus in Transparenta decizionala, inca din data de 23 octombrie a.c. , proiectul privind majorarea salariului minim net cu 100 de lei, ministrul actual al Muncii anunta ca va prezenta o noua forma a proiectului abia intr-o luna, doua.

 

Revenind la promisiunea noului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, acesta  sustine ca, MMJS impreuna cu MFP vor finaliza si vor pune in dezbatere publica propria varianta a proiectului privind nivelul pana la care va fi majorat salariul minim incepand din 1 ianuarie 2020.

"Am declansat un calendar de consultari, iau in calcul orice propuneri, pentru ca vin de la oameni care lucreaza direct in domeniu, calendarul orientativ este un prim punct de vedere pana la sfarsitul anului. Ramane sa ma consult cu colegul meu de la Finante, cu care trebuie sa ma corelez in ceea ce priveste finalizarea acestui proiect, dansul trebuie sa faca analizele de specialitate pe partea financiara. Noi putem face tot ce inseamna impactul asupra fortei de munca, dar este un proces care se deruleaza in echipa cu Ministerul de Finante, si impreuna cu acestia ne-am propus un orizont de timp de maniera de o luna-doua pentru o prima varianta pe care sa o supunem dezbaterii publice", a declarat, joi – 7 noiembrie, ministrul Violeta Alexandru.
 
Cum pana la 1 ianuarie 2020 nu mai sunt nici doua luni, noul ministru al Muncii si-a nuantat ulterior declaratiile, revenind asupra promisiunii, de aceasta data oferind asigurari ca pana la finalul lui 2019 va fi adoptata o forma finala a proiectului privind majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2020.

"Sunt de doua zile ministru, fac tot ce este omeneste posibil, va asigur ca nu trag de timp. Ceea ce este in vigoare in acest moment vom respecta si vom aplica fara niciun fel de comentariu si discutie. Eu nu sunt ministrul Finantelor. Colegii mei, la Ministerul Finantelor, si ei de doua zile in minister, evalueaza situatia corecta, reala, in acest moment, si sunt sigura ca vor da toate informatiile de care este nevoie. Fac tot ce este omeneste posibil sa nu perturb viata nici a agentilor economici, nici a institutiilor. Va asigur ca ma voi incadra in calendarul pe care il descrieti pentru a nu perturba inclusiv proiectele bugetare pe care acesti oameni si le fac pentru anul viitor si de aceea va spuneam ca deja am declansat procedurile de consultare si in masura in care se deceleaza solutii posibil a fi aplicate financiar si acceptate de partenerii privati, de asociatiile patronale, respectiv potrivite pentru sistemul public, va asigur ca le vom anunta in timp util, fara sa ajungem pe ultimele zile ale finalului anului fara sa avem o solutie in acest sens", a mai spus ministrul Violeta Alexandru.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii: Intr-o luna, doua va fi finalizat proiectul privind cresterea salariului minim de la 1 ianuarie 2020":
Rating:

Nota: 2.9 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016