Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii: Salariul minim va fi MAJORAT de la 1 NOIEMBRIE 2018!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 22 Oct. 2018
Tags: majorare salariu minim, majorare salariu 2018, propunere majorare salariu minim brut

Anuntata initial pentru cel tarziu 1 ianuarie 2019, majorarea salariului minim pe economie s-ar putea realiza, de fapt, anul acesta, mult mai curand decat se asteptau operatorii economici: de la 1 NOIEMBRIE, sustine ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

De altfel, majorarea se va face diferentiat, in functie de vechimea in munca sau de nivelul studiilor. Asadar, salariul minim brut pe tara va fi de 2.080 de lei, in timp ce salariatii cu studii superioare sau cu cel putin 15 ani vechime vor primi un salariu minim brut de 2.350 de lei.

“Iar «s-a blocat guvernul», iar «nu mai sunt bani de pensii si salarii», iar «nu se aplica legea salarizarii». Asta aud de la opozitie din doua in doua luni. si iar raspundem: asa cum nu ne-am blocat pana acum si cum am gasit fondurile necesare platii pensiilor si salariilor, asa se va intampla si anul viitor. Legea salarizarii se va aplica asa cum a fost ea adoptata de Parlament, chiar daca lunile acestea a mai existat un scenariu si anume sa se aplice direct grila din 2022 in 2020, asa cum au solicitat, in mod repetat, mai multe federatii sindicale. Consideram insa ca legea trebuie aplicata asa cum a fost adoptata de Parlament si cum este in vigoare, cu aplicare etapizata pana in 2022 si crestere anuala cu 25 la suta din diferenta pana la grila din 2022. Mai mult, dupa analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucreaza la cresterea salariului minim pe economie inca de la finalul acestui an si la diferentierea salariului minim in functie de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveti mai jos analiza Comisiei de prognoza si a MMJS si calendarul cresterilor”, anunta ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu. 

Asadar, potrivit documentelor publicate de ministru pe un site de socializare, vineri, 19.10.2018, presedintele Consiliul de Programare Economica a semnat propunerea de “majorare a salariului de baza minim brut pe tara garantata in plata la nivelul de 2.080 de lei/luna, incepand cu 1 noiembrie 2018”.

Tot in documentul postat de ministru se arata ca Consiliul de Programare Economica propune  “introducerea unui salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2.350 de lei/luna pentru angajatii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR), incepand cu 1 noiembrie 2018”. Aceleasi prevederi se aplica si angajatilor cu 15 ani vechime.

Totodata, se propune ca din anul 2020 sa se introduca in Codul Muncii un prag minim al raportului salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata/castig salarial mediu brut la cel putin 45%.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii: Salariul minim va fi MAJORAT de la 1 NOIEMBRIE 2018!":
Rating:

Nota: 4.58 din 5 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016