Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Anuntata initial pentru cel tarziu 1 ianuarie 2019, majorarea salariului minim pe economie s-ar putea realiza, de fapt, anul acesta, mult mai curand decat se asteptau operatorii economici: de la 1 NOIEMBRIE, sustine ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.
“Iar «s-a blocat guvernul», iar «nu mai sunt bani de pensii si salarii», iar «nu se aplica legea salarizarii». Asta aud de la opozitie din doua in doua luni. si iar raspundem: asa cum nu ne-am blocat pana acum si cum am gasit fondurile necesare platii pensiilor si salariilor, asa se va intampla si anul viitor. Legea salarizarii se va aplica asa cum a fost ea adoptata de Parlament, chiar daca lunile acestea a mai existat un scenariu si anume sa se aplice direct grila din 2022 in 2020, asa cum au solicitat, in mod repetat, mai multe federatii sindicale. Consideram insa ca legea trebuie aplicata asa cum a fost adoptata de Parlament si cum este in vigoare, cu aplicare etapizata pana in 2022 si crestere anuala cu 25 la suta din diferenta pana la grila din 2022. Mai mult, dupa analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucreaza la cresterea salariului minim pe economie inca de la finalul acestui an si la diferentierea salariului minim in functie de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveti mai jos analiza Comisiei de prognoza si a MMJS si calendarul cresterilor”, anunta ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu.
Asadar, potrivit documentelor publicate de ministru pe un site de socializare, vineri, 19.10.2018, presedintele Consiliul de Programare Economica a semnat propunerea de “majorare a salariului de baza minim brut pe tara garantata in plata la nivelul de 2.080 de lei/luna, incepand cu 1 noiembrie 2018”.
Tot in documentul postat de ministru se arata ca Consiliul de Programare Economica propune “introducerea unui salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2.350 de lei/luna pentru angajatii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR), incepand cu 1 noiembrie 2018”. Aceleasi prevederi se aplica si angajatilor cu 15 ani vechime.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Manual de politici contabile - Stick USB
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Totodata, se propune ca din anul 2020 sa se introduca in Codul Muncii un prag minim al raportului salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata/castig salarial mediu brut la cel putin 45%.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
3 masuri fiscale importante, in vigoare de la 1 iulie 2024HG 935/2019: S-a stabilit salariul minim brut pe tara incepand cu 1 ianuarie 2019MAJORARE SALARIU MINIM la 3.300 lei. Facilitatea care prevede 200 lei netaxabili mai ramane in vigoare?Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!MAJORARE SALARIU MINIM 2023. ANAF explica care sunt implicatiile fiscale ale acestor modificariUltimele articole
Noutate! Salariul minim ar putea ajunge la 4.050 lei de la 1 ianuarie 2025Precizari ANAF privind salariul minim brut cu data de 01.07.2024Prin OUG 59/2024 fost majorata suma neimpozabila din CIMMajorarea salariului minim la 3.700 lei lunar, aprobata de ExecutivFirmele pot fi amendate cu pana la 10.000 lei daca NU majoreaza salariul angajatilor incadrati cu salariul minim de peste 2 aniAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"