Tags: contracte de asigurare sociala, majorare salariu mediu brut pe tara
Casa Nationala de Pensii Publice a transmis recent un comunicat de presa referitor la contractele de asigurare sociala in contextul majorarii salariului minim la 2.300 lei.
Avand in vedere dispozitiile Hotararii de Guvern nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 40/13.01.2021, incepand cu data de 13 ianuarie 2021 salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 2.300 lei.
In cazul asiguratilor care au incheiat contracte de asigurare sociala conform Legii nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale o constituie venitul lunar asigurat inscris in contractul de asigurare sociala, dar nu mai putin decat valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
Totodata, din initiativa casei teritoriale de pensii, toate veniturile asigurate inscrise in contractele de asigurare sociala al caror nivel se situeaza sub nivelul minim de 2.300 lei se vor modifica, prin notificarea asiguratului.
De asemenea, salariul minim brut pe tara garantat in plata de 2.300 lei se va utiliza si in cazul contractelor de asigurare sociala incheiate in baza O.U.G. nr. 163/2020 incepand cu data de 13 ianuarie 2021.
Noua valoare de 2.300 lei nu are implicatii in ceea ce priveste contractele de asigurare sociala ce au fost incheiate pana la data de 13 ianuarie 2021, in temeiul O.U.G. nr. 163/2020.
Sursa: CNPP

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Lichidare societate. Transfer imobil catre asociat
Intrebare:
O firma a achizitionat in anul 2021 o vila prin taxare inversa in valoare de 545000 lei + 103550 lei tva. S-a amortizat valoarea de 45000 lei. Asociatul unic care este si administrator doreste sa lichideze societatea si sa-si treaca apartamentul pe numele lui. Va rugam sa ne spuneti cum procedam in situatia in care vrea sa vanda imobilul sau daca exista alta metoda prin lichidarea patrimoniului sa-si insuseasca bunul. Rugam sa ne dati si o monografie cu calcul de impozite si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Vanzare bilete spectacole. Autofactura
Intrebare:
Societatea noastra se ocupa cu organizare de evenimente pe baza de bilete de intrare. Noi primim un decont privind biletele de intare vandute.
Intrebarea mea este: Daca acest decont se considera factura,sau eu trebuie sa emit autofactura, valoarea decontului intra in cifra de afaceri? Firma este platitor de TVA, noi primim acest decont fara tva, eu trebuie sa colectez tva?
Firma primeste factura de la furnizor cu valoarea cheltuielilor pentru eveniment,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Inchidere cont 4582
Intrebare:
In urma preluarii contabilitatii a 2 societati, una platitoare de TVA si impozit pe profit si una platitoare de TVA si impozit pe microintreprindere, am preluat si contul 4582. La societatea platitoare de impozit pe profit am 4582 sold creditor 298077.00 ron, iar la societatea platitoare de impozit pe microintreprindere am 4582 sold debitor 307520 ron. Intre momentul preluarii si data efectuarii inregistrarilor care au fost pe acest cont, administratorii s-au schimbat, astfel ca nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<