Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul demis al Muncii, despre majorarea salariului minim: Este o masura care va ajuta peste 1,3 milioane de romani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 24 Oct. 2019
Tags: salariu minim, ministrul muncii, majorare salariu

Ministrul demis al Muncii a pus miercuri, 23 octombrie, in Transparenta decizionala, proiectul privind majorarea salariului minim net cu 100 de lei.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budai, spunea inca de marti ca Executivul va propune majorarea salariului minim net pe economie. Acestei masuri i s-a opus premierul desemnat, Ludovic Orban, care este de parere ca o decizie privind stabilirea salariului minim nu o poate lua decat un Guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis de Legislativ prin motiune de cenzura.

In replica, ministrul demis Marius Budai sustine ca aceasta masura este absolut necesara, fiind in avantajul a peste 1,3 milioane de muncitori.

Despre majorarea salariului minim puteti citi mai multe AICI >>

“Cand ti-ai facut ultima actualizare la sistemul de operare prin 1990 toamna, este normal ca singurele puncte de reper sunt de dinainte de 1989. Cand stai angajat fictiv pe la firmele unor prieteni si cand ai obtinut primul loc de munca pe filiera securistica a taticului, este firesc sa nu poti intelege valoarea muncii cinstite.

Doar ca romanii nu au nicio vina pentru ca prim-ministrul desemnat, caci despre el este vorba, are restante mari atat la capitolul economie cat si la capitolul istorie. Si nu este corect sa vrei sa blochezi orice masura care ii ajuta pe cei peste 1,3 milioane de oameni care muncesc pe salariul minim.

Asa ca o sa-i dau doar doua cifre legate de geografie, poate la materia asta se descurca mai bine.

Ar trebui sa stie domnul Orban ca, din toate tarile din lume, 195 la numar, doar in 9 nu exista salariu minim. Iar din Uniunea Europeana, Romania inca are al treilea cel mai mic nivel al salariului minim, dar si cel mai mare nivel al emigratiei fortei de munca. Domnule Orban, ia vedeti, reusiti sa uniti punctuletele intr-o linie continua?

Cresterea salariului minim propusa de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea saraciei si reducerea exodului romanilor care pleaca la munca in strainatate. Dar domnul Orban nu stie si nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui sa-i dea un reset”, a scris ministrul demis al Muncii pe pagina proprie de Facebook.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul demis al Muncii, despre majorarea salariului minim: Este o masura care va ajuta peste 1,3 milioane de romani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016