Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim: Oamenii merita acesti bani!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 13 Nov. 2019
Tags: majorare salariu, salariu minim, ministrul muncii

Desi admite ca oamenii merita o crestere a salariului minim, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, sustine ca nu exista niciun studiu de impact facut in Minister, care sa sustina acest proiect. Asadar, ce se va intampla cu majorarea asteptata de multi romani?

Sefa de la MMPS a fost foarte evaziva in timpul discutiilor cu parlamentarii din Comisia de Munca in ce priveste majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2020: "Niciun studiu de impact nu a fost facut in Minister in fundamentarea acestui proiect. Nu asa se iau decizii intr-o tara normala in care esti constient ca exista impact bugetar. Mi-a fost indicat un material, un studiu, din 2016. De atunci realitatea s-a schimbat, nu exista niciun studiu recent in minister care sa fi fundamentat initiativa fostului Guvern de a lansa in spatiul public un proiect de hotarare de Guvern privind stabilirea noului salariu minim. L-am cautat, nu exista niciun studiu recent. Cu toate acestea, incerc sa recuperez. 

Suntem la jumatatea lui noiembrie. Sunt responsabila fata de toti oamenii care lucreaza, care gestioneaza activitati economice in aceasta tara sa-si faca o previziune vizavi de cum va arata Bugetul pentru anul viitor, sunt constienta de acest lucru, fac tot ce e omeneste posibil sa recuperez lunile pierdute si sa repar un mod de a lucra care a fost profund populist si care isi arata consecintele in fiecare zi.

Citeste si:
 

Aceasta nu exclude posibilitatea majorarii salariului minim, dar a marturisit ca inca nu se stie care va fi cuantumul acestor cresteri. 
"Nu mi-am consolidat o parere vizavi de cuantum. De ce 101 lei? De ce nu 110 lei? De ce nu mai mult? Oamenii merita acesti bani. Cu toate acestea, sa lansezi in spatiul public propuneri de modificare a salariului minim trebuie sa o faci analizand date economice, chiar trebuie sa vezi in ce masura aceste propuneri se bazeaza pe productivitate, pe situatia economica din Romania, si am de gand, in masura posibilului in cateva zile, bazandu-ma pe toate aceste consultari pe care le consider cruciale, atat cele cerute de lege, si anume Consiliul National Tripartit, cat si cele pe care simt nevoia sa le fac pentru a avea o plaja cat mai larga de opinii. Pe masura ce finalizez aceste lucruri vom avea un punct de vedere consolidat", a precizat ministrul Violeta Alexandru.
 
Reamintim ca ministrul demis al Muncii – Marius Budai – a pus in Transparenta decizionala, inca din data de 23 octombrie a.c. , proiectul privind majorarea salariului minim net cu 100 de lei, insa ministrul actual al Muncii anunta in primele zile de mandat ca va prezenta o noua forma a proiectului abia intr-o luna, doua.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim: Oamenii merita acesti bani!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016