Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sindicatele au cerut vineri, in discutiile cu premierul Emil Boc, cresterea salariului minim pe economie la 750 lei, in timp ce propunerea guvernului a fost de crestere a acestuia de la 600 la 640 ...
Sindicatele au cerut vineri, in discutiile cu premierul Emil Boc, cresterea salariului minim pe economie la 750 lei, in timp ce propunerea guvernului a fost de crestere a acestuia de la 600 la 640 lei.
Potrivit liderilor sindicali, care au participat vineri la o intalnire cu seful guvernului, discutiile pe marginea acestui subiect, dar si a legii de salarizare, vor continua luni dupa-amiaza, la sediul Ministerului muncii dupa o consultare prealabila a premierului cu partidele din coalitia de guvernamant.
Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat ca mentinerea salariului minim la un nivel scazut reprezinta o forma mascata de mentinere a evaziunii fiscale.
'Faimoasa Lege 330 va deveni istorie, amintire, pentru ca in cursul lunii septembrie va fi inlocuita cu alta. Salariile din 2009 nu vor fi salarii de referinta pentru 2011, ci vor fi actualele salarii diminuate. In privinta posibilitatii cresterii salariilor, aceasta trebuie sa se subscrie la doua obiective certe: fondul de salarii de 39 miliarde lei si cei 1,39 milioane salariati. Pe cale de consecinta, se vor putea face cateva corectii pentru cei din partea de jos a grilei (...). Ni s-a propus un indice de referinta pentru 2011 in loc de 600 unul de 640. Am spus ca mentinerea la nivel scazut a salariului minim reprezinta o forma mascata de mentinere a evaziunii', a explicat Costin.
Acesta a subliniat ca circa o treime dintre cei care lucreaza legal in Romania sunt platiti la un nivel salarial foarte scazut, 'e un fel de zona gri, pentru ca primesc restul de bani in plic'.
Presedintele BNS a mai afirmat ca la Ministerul Finantelor exista mai multe modele de calcul, care vor fi prezentate luni sindicatelor, si atunci se va putea vedea pana unde se poate merge pe grila de salarii.
De asemenea, presedintele Confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus ca salariul mediu ar trebui sa fie stabilit, conform noii legi speciale de salarizare, la 750 de lei pentru eliminarea muncii la negru.
"Salariul minim la nivelul economiei nationale trebuie sa ajunga undeva la 750 - 800 de lei pentru a putea combate munca la negru sau munca gri. Am sugerat premierului sa se gandeasca la un salariu minim de 750 de lei, ceea ce ar reconfirma acodul incheiat de guvern si sindicate in 2008", a spus Hossu.
Acesta a precizat ca sindicatele au discutat cu seful Executivului propunerea de crestere substantiala in 2011 a salariului minim pe economie, la 860 de lei, respectiv 40 la suta din salariul mediu.
"Trebuie macar sa ajungem la cel putin 750 - 800 lei pentru a combate munca la negru si sa ajungem la un salariu minim de 50 la suta din salariul mediu in 2015. Premierul va discuta luni in partid si ulterior ne va da un raspuns la aceasta sugestie", a explicat liderul sindical.
Acesta a precizat ca sindicatele au respins propunerea Executivului cu privire la legea unica de salarizare, care propune inclusiv o variatie a nivelului de salarizare in functie de nivelul procentului din PIB alocat fondului de salarii.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
"Este o propunere inacceptabila, pentru ca se incalca orice raspundere a angajatorului fata de salariati", explicat Bogdan Hossu.
Liderul sindical a conchis ca daca se stabileste un salariu minim de 750 - 800 lei, sindicatele doresc ca in legea salarizarii unice pe 2011 sa fie inghetate salariile actuale pentru cei cu salarii mari, si sa fie majorate substantial salariile mici.
Sursa
AGERPRES 20/08/2010
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum a fost modificat OUG 132/2020 de Legea 58/2021. Salariatii afectati de Kurzarbeit NU pot efectua munca suplimentara la acelasi angajatorSe modifica sau nu Codul muncii?Inspectia Muncii a publicat calendarul actiunilor de control pentru anul 2022AMENZI mai mari pentru angajatorii care nu respecta prevederile privind munca suplimentaraAngajatorii pot fi sanctionati drastic daca nu respecta masurile pentru protectia salariatilor in zilele caniculareUltimele articole
Salariu minim brut pe tara, MAJORAT din ianuarie 2025. La ce suma va ajungeLegea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaAmenzi de pana la 2.500 lei pentru firmele care NU respecta OUG 99/2000 in perioada cu temperaturi extremeSuma netaxabila din salariul minim. Ce trebuie sa faca firmele pentru ca angajatilor sa nu le scada salariul netANAF a publicat Ghidul asociatiilor, fundatiilor si federatiilor, persoane juridice de drept privat fara scop patrimonialArticole similare
Dividende 2018. Impozitul ramane la fel, CASS se majoreazaStudiu de caz: Contributia de sanatate pentru dividende asociat unic sau pentru doi asociatiMinistrul Muncii: Salariul minim va fi MAJORAT de la 1 NOIEMBRIE 2018!Inspectia Muncii: Firmele au la dispozitie 20 de zile lucratoare, incepand cu 1 ianuarie 2020, sa modifice salariul minim brutContributii sociale si bazele de calcul pentru venituri obtinute in baza unei conventii civile de la 1 iulie 2012Ultimele articole
SALARIU MINIM brut pe tara, MAJORAT din ianuarie 2025. La ce suma va ajungeLegea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaNoutate! Salariul minim ar putea ajunge la 4.050 lei de la 1 ianuarie 2025Facilitati fiscale, OUG 59/2024. Suma netaxabila de 300 lei se poate aplica de mai multe ori?SALARIU MINIM in domeniul industrei alimentare si agricultura din 1 iulie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"