Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

AOAR: majorarea salariului minim de la 1 noiembrie a.c., o masura populista si arbitrara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 23 Oct. 2018
Tags: cresterea salariului minim pe economie, diferentierea salariului minim, mmjs

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) condamna propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale de a majora salariul minim pe economie mai devreme decat era programat, respectiv incepand cu 1 noiembrie 2018, in loc de 1 ianuarie 2019.

Reprezentantii AOAR considera ca masura este una populista si arbitrara, care va afecta sectorul privat, cu precadere industria prelucratoare, potrivit unui document de pozitie remis de institutie, luni.

"Fata de pozitiile publice exprimate de reprezentantii sindicatelor, de analistii economici si de oamenii politici in legatura cu posibila inghetare a salariilor din sectorul bugetar in anul 2019, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania isi pastreaza neschimbata pozitia cu privire la efectele negative inregistrate in economie in urma adoptarii unor masuri administrative discretionare, de natura populista (crestere/inghetare salarii, n.r.)”, spun reprezentantii Asociatiei in documentul de pozitie. 

Institutia considera ca masurile de crestere a salariilor inainte ca legislatia in domeniu sa fie temeinic revizuita, in conditiile in care, in prezent, este de multe ori contradictorie (modificari frecvente ale unor prevederi sau solicitarea aplicarii unor prevederi in termene scurte, nerealiste), conduce la un esec in ceea ce priveste atingerea scopului de interes public.

“AOAR atrage atentia asupra incetinirii cresterii economice in anul 2018, de cca. 4,4% in prezent, fata de nivelul de 5,3% mentinut ca premisa chiar la aprobarea primei rectificari bugetare din acest an. In astfel de conditii, anuntarea devansarii cresterii salariului minim pe economie incepand cu 1 noiembrie 2018, fata de 1 ianuarie 2019, reprezinta o masura populista, arbitrara, afectand negativ sectorul privat, cu deosebire industria prelucratoare”, sustin reprezentantii AOAR.

Acestia atrag atentia asupra consecintelor ignorarii “de catre decidentii politici a cererilor fundamentate venite dinspre mediul de afaceri”, care conduce la reducerea semnificativa a investitiilor, la amplificarea tensiunilor pe piata muncii si la accentuarea incetinirii cresterii economice.

Documentul de pozitie a fost remis in contextul in care, sambata, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, anunta pe pagina de Facebook, ca, dupa analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS ia in calcul cresterea salariului minim pe economie inca de la 1 noiembrie anul curent, dar si diferentierea salariului minim in functie de studii sau vechimea in munca.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "AOAR: majorarea salariului minim de la 1 noiembrie a.c., o masura populista si arbitrara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016