Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Muncii si Justitiei Sociale anunta ca Executivul a aprobat un proiect de lege prin care se reglementeaza cadrul legal privind infiintarea schemelor de pensii ocupationale si ale fondurilor de pensii ocupationale. Se reglementeaza inclusiv aspectele ce tin de administrarea acestora.
“Sistemul de pensii ocupationale este important pentru ca el creeaza premisele pentru asigurarea unei surse suplimentare de venit din pensii. Obiectivul nostru este ca, odata familiarizati cu acest pilon de pensii, cetatenii sa fie stimulati sa economiseasca, iar angajatorii sa le ofere astfel de beneficii. Acest proiect de lege urmareste garantarea unui nivel suplimentar de securitate pentru viitorii pensionari, prin impunerea unor reguli de supraveghere, precum si de gestionare eficienta a sistemului de pensii ocupationale”, arata ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, citat intr-un comunicat de presa remis, marti, 27 august, de institutia pe care o conduce.
Ce reprezinta concret aceste pensii ocupationale?
Mai multe despre pensiile ocupationale puteti citi AICI >>
Fondul de pensii ocupationale se va infiinta la initiativa unui administrator autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), iar schema de pensii va fi stabilita de fiecare angajator care doreste si poate sa ofere angajatilor aceste beneficii.
Astfel, angajatorul care decide sa stabileasca o schema de pensii ocupationale este obligat sa ofere informatii despre aceasta tuturor angajatilor sai. Acesta are dreptul de a stabili cuantumuri diferentiate de contributie proprie pentru lucratori pe criterii de vechime, functie sau drepturi salariale.
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Atentie!
Pensia ocupationala este facultativa. Asta inseamna ca incheierea unor relatii contractuale intre o persoana si un angajator nu poate fi conditionata de obligarea persoanei respective sa contribuie in nume propriu la un fond de pensii ocupationale.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Modificari aduse Codului fiscal prin Legea 309 din 16 noiembrie 2022. Tabel comparativStudiu de caz: Asigurare de viata. Asigurare de sanatate. Contributii socialeRaportare in SAF-T: Termenele limita pentru depunerea D406 vor fi modificate de ANAFObligatiile unei societati nou infiintate fata de ONPCSBCheltuieli deductibile limitatUltimele articole
Categorie noua de plan de pensii: Acord privind produsul paneuropean de pensiiCe proiecte sunt prioritare pentru ASF in 2015?Articole similare
Guvernul a aprobat ajutoare de urgenta de peste un milion de leiEste OFICIAL: Alocatiile copiilor au fost majorate de GuvernConditii privind incadrarea angajatilor in activitatea de creare de programe pentru calculatorMinisterul Muncii a semnat un parteneriat pentru anumiti romani care lucreaza in afaraCe trebuie sa stii despre Declaratia 112Ultimele articole
Ministerul Economiei propune 27 de masuri noi pentru debirocratizarea firmelor. Vor fi eliminate mai multe obligatiiMinistrul Muncii: Intr-o luna, doua va fi finalizat proiectul privind cresterea salariului minim de la 1 ianuarie 2020Mediul de afaceri din Romania cere impozit 0 pentru majorarea salariului minim (pozitia CNIPMMR)Ministrul Muncii propune ca tinerii si copiii sa detina functii de conducereMinistrul Muncii, despre pensiile recalculate: 30.000 dintre ele au fost deja puse in plataAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"