Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand de anul viitor, in sistemul bugetar se va aplica cresterea de 25% prevazuta in Legea salarizarii, a confirmat ministrul Finantelor Publice.
De asemenea, acesta a vorbit si despre diferentele foarte mari dintre salariile din sectorul bugetar, fata de cele din sectorul privat, promitand ca pana la finalul anului lucrurile se vor schimba: “Atunci cand am promis Legea salarizarii am spus ca vine la pachet si cu reasezare a administratiei, a zonei publice. Era si este o lipsa de specialisti in administratia centrala, s-au dat salarii, dar nu putem ramane la forma in care suntem astazi ca numar, ca pregatire, ca perfomanta, si aici lucrurile se vor schimba pana la final de an. Nu o sa intru in detalii. Nu ma refer la salarizare, ci la felul in care administratia isi justifica salariile pe care le primesc cei din administratie”.
Pe de alta parte, pe 20 octombrie, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu anunta ca Ministerul Muncii si Justitiei Sociale lucreaza la cresterea salariului minim pe economie inca de la 1 noiembrie.
Asadar, conform unui proiect de Hotarare de Guvern, salariul minim brut pe tara garantat in plata ar putea creste de la 01 noiembrie 2018, diferentiat pentru personalul incadrat pe functii cu nivel de studii superior si pentru personalul cu vechime in munca peste 15 ani.
Astfel, proiectul propune ca salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri, sa fie majorat de la 01 noiembrie 2018 la 2.080 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 167,333 ore,in medie, pe luna, in anul 2019, reprezentand 12,43 lei/ora.
Tot de la 01 noiembrie 2018 prin acest proiect de hotarare se propune ca, pentru personalul incadrat pe functii cu nivel de studii superior si pentru personalul cu vechime in munca peste 15 ani, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri, sa se stabileasca la 2.350 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 167,333 ore,in medie, pe luna, in anul 2019, reprezentand 14,044 lei/ora.
Examen Consultant Fiscal 2024
Manual de politici contabile - Stick USB
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 - REDUCERE 40
In prezent, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este stabilit la 1.900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore, in medie pe luna in anul 2018, reprezentand 11,40 lei/ora, in conformitate cu prevederile H.G. nr. 846/2017 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 3.33 din 5 din 6 voturi
Articole similare
Pentru cel putin un an, salariile si TVA nu vor reveni la valorile initialeRevolta la Finante: Ziua 2, Joi, 14 octombrieProiect legislativ de modificare a Legii salarizarii unitare pentru bugetariVezi aici care sunt preconditiile pentru urmatoarea transa FMIBaciu (CSDR): Salariile reduse ar putea fi majorate cu 10 la suta din 2011Ultimele articole
Min. Muncii: Intregul demers de realizare a noii legi a salarizarii a fost si ramane unul transparent, deschisSalariile din administratia publica cresc, de la 1 iunie, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin LEGEA SALARIZARII unitare in sectorul publicMajorarea salariului minim, din nou in discutie! Ministerul Muncii: Se va aplica de la 1 decembrie 2018Ministrul Muncii: Salariul minim va fi MAJORAT de la 1 NOIEMBRIE 2018!ANAT: Nivel record al valorii voucherelor de vacanta – De 42 de ori mai mare, fata de perioada similara din 2017Articole similare
Ministrul Muncii: Salariul minim va fi MAJORAT de la 1 NOIEMBRIE 2018!Salariul minim in varianta guvernului - 640 lei, propunerea sindicatelor - 750 leiAOAR: majorarea salariului minim de la 1 noiembrie a.c., o masura populista si arbitraraMediul de afaceri din Romania cere impozit 0 pentru majorarea salariului minim (pozitia CNIPMMR)Agentia de rating JCRA: Imbunatatirea perspectivei de la stabil la pozitivArticole similare
Deplasari interne si externe. Documente justificative si legislatia in vigoare pentru E-Transport si E-FacturaPentru ce plati se ofera 425 milioane leiLegea privind prevenirea si combaterea spalarii banilor SE MODIFICA! (proiect de OUG)TVA pentru constructia de imobileProvizion pentru concedii de odihna neefectuateUltimele articole
Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaOUG 107/2024. Care sunt principalele 5 masuriRO e-Transport: Cum se declara in sistem utilajele inchiriateCum se declara in D394 facturile si bonurile fiscaleLista seminariilor web ANAF pentru luna august a fost publicataAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"