Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Salariile din administratia publica cresc, de la 1 iunie, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizarii unitare in sectorul public

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 29 Mai. 2023
Salariile din administratia publica cresc, de la 1 iunie, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizarii unitare in sectorul public
Tags: salarii, salarii majorate, administratia publica

Ministerul Muncii a anuntat recent, printr-un comunicat de presa, ca salariile din administratia publica cresc, de la 1 iunie, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizarii unitare in sectorul public.

Executivul a aprobat un proiect de ordonanta de urgenta care completeaza Articolul I din O.U.G. nr.168/2022 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

 

Astfel, incepand cu data de 1 iunie 2023, salariile de baza ale personalului care ocupa functiile prevazute la Anexa nr. VIII - Familia ocupationala de functii bugetare "ADMINISTRA?IE" din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc la nivelul salariilor de baza prevazute de aceasta lege pentru anul 2022.

 

‘’Avand in vedere constrangerile fiscal-bugetare din anul 2023, s-a optat intr-o prima faza pentru stabilirea salariilor de baza prevazute de lege la nivelul anului 2022 pentru personalul incadrat conform Anexei nr.VIII la Legea-cadru, deoarece categoriile de personal prevazute in aceasta anexa se regasesc in toate domeniile de activitate bugetara, de exemplu TESA din sanatate si personalul nedidactic din invatamant.

 

Prin urmare, de prevederile acestei ordonante de urgenta a Guvernului beneficiaza si celelalte domenii de activitate bugetara, avand in vedere ca personalul incadrat pe functii comune, cat si pe cele din alte unitati de subordonare centrala si locala, au salarizarea reglementata in aceasta anexa. 

 

‘’Masura era necesara pentru evitarea aparitiei unor noi dezechilibre in sectorul bugetar, in contextul elaborarii unei noi legi a salarizarii, prin Planul National de Redresare si Rezilienta, act normativ care vizeaza eliminarea inechitatilor si instituirea unui sistem de stimulare a performantei’’, se arata in comunicat.


Sursa:MMPS

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Salariile din administratia publica cresc, de la 1 iunie, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizarii unitare in sectorul public":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016