Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Muncii a anuntat recent, printr-un comunicat de presa, ca salariile din administratia publica cresc, de la 1 iunie, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizarii unitare in sectorul public.
Executivul a aprobat un proiect de ordonanta de urgenta care completeaza Articolul I din O.U.G. nr.168/2022 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
Astfel, incepand cu data de 1 iunie 2023, salariile de baza ale personalului care ocupa functiile prevazute la Anexa nr. VIII - Familia ocupationala de functii bugetare "ADMINISTRA?IE" din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc la nivelul salariilor de baza prevazute de aceasta lege pentru anul 2022.
‘’Avand in vedere constrangerile fiscal-bugetare din anul 2023, s-a optat intr-o prima faza pentru stabilirea salariilor de baza prevazute de lege la nivelul anului 2022 pentru personalul incadrat conform Anexei nr.VIII la Legea-cadru, deoarece categoriile de personal prevazute in aceasta anexa se regasesc in toate domeniile de activitate bugetara, de exemplu TESA din sanatate si personalul nedidactic din invatamant.
Prin urmare, de prevederile acestei ordonante de urgenta a Guvernului beneficiaza si celelalte domenii de activitate bugetara, avand in vedere ca personalul incadrat pe functii comune, cat si pe cele din alte unitati de subordonare centrala si locala, au salarizarea reglementata in aceasta anexa.
‘’Masura era necesara pentru evitarea aparitiei unor noi dezechilibre in sectorul bugetar, in contextul elaborarii unei noi legi a salarizarii, prin Planul National de Redresare si Rezilienta, act normativ care vizeaza eliminarea inechitatilor si instituirea unui sistem de stimulare a performantei’’, se arata in comunicat.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Sursa:MMPS
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Fiscalitatea excesiva in turism influenteaza negativ competitia la nivel internationalCodul Fiscal 2010 TITLUL I - Capitolul III - DefinitiiIndemnizatia si alte sume de aceeasi natura primite de salariati pe perioada detasarii sau delegariiModificari aduse de Ordinul MF nr. 1415/2023 privind incadrarea in activitatea de creare de programe pentru calculatorAtentie! Salariul minim ar putea creste in functie de studiile absolvite (Proiect de Lege)Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiCheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalVenituri din activitati independente. Cat CASS datoreaza persoanele fizice pentru 2024Legea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaArticole similare
Ce amenzi risca mai multe firme de la 1 februarie 2017Noutati Legislatie Fiscala 12-18 mai 2008 - Monitorul OficialArticole similare
De la 1 MARTIE 2022, Institutiile/autoritatile publice sunt obligate sa se inroleze in Sistemul Informatic PatrimVen, pentru a obtine documente fiscaleFunctionarul public ar putea fi inlocuit cu personalul contractualMFP: Se reduce birocratia si se extinde accesul autoritatilor si institutiilor publice la cazierul fiscal al contribuabililorANAF in focul examenului. Cum s-au descurcat angajatiiANAF continua publicarea listelor persoanelor cu restante fiscale: micii contribuabiliUltimele articole
Tichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Adeverinta de venit, cazierul fiscal si certificatul de atestare fiscala pot fi obtinute fara deplasare la ANAFSeminar ANAF: Inrolarea in Patrimven a autoritatilor/institutiilor publice sau de interes publicFacturarea electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru TOATE tranzactiile intre firmeAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"