Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) isi manifesta ingrijorarea privind propunerile Executivului referitoare la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale pentru anul 2019, in conditiile in care acestea nu au fost supuse dezbaterii publice in luna octombrie 2018.
AOAR este de parere ca lipsa unor reforme consistente privind simplificarea si clarificarea procedurilor administrative, dar mai ales lipsa de progres in informatizarea completa a relatiilor intre contribuabili si administratie determina mentinerea unui aparat birocratic ineficient.
“AOAR considera ca bugetul de stat pentru anul 2019 trebuie sa se bazeze pe o inghetare a salariilor in sectorul bugetar, cel putin pentru primele 6 luni ale anului, eventualele cresteri salariale putand fi operate in concordanta cu evolutiile economice reale, odata cu efectuarea rectificarilor bugetare, instrument devenit, din pacate, o practica a tuturor guvernelor din ultimii 10-15 ani”, se mai arata in comunicat.
Totodata, AOAR sustine necesitatea confirmarii explicite de catre reprezentantii Guvernului Romaniei a angajamentului conform caruia bugetul de stat pentru anul 2019 se bazeaza pe prevederil actuale ale Codului Fiscal, fiind exclusa modificarea pe termen scurt a acestuia sau introducerea de noi taxe si impozite. Acestia cer ca Ministerul de Finante sa se constituie in garantul stabilitatii sistemului fiscal si oponentul ferm al oricaror propuneri vizand introducerea unor noi taxe si impozite.
Asociatia Oamenilor de Afaceri este de parere ca prezentarea bugetului de stat trebuie sa fie insotita de un raport care sa evalueze efectele aplicarii in anul 2018 a masurii "split TVA".
“Consideram inacceptabila continuarea alocarii an de an a unor mari sume de bani catre Ministerul Transporturilor si realocarea acestora altor sectoare, cu ocazia rectificarilor bugetare, invocandu-se an de an aceeasi motivatie: «nu au putut fi cheltuiti!»”.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
De altfel, AOAR isi dezaproba perspectiva discutarii si aprobarii in Parlament a bugetului de stat in ultima decada a lunii decembrie, “procedura care reduce la zero dezbaterea publica a acestui document de maxima importanta pentru mediul de afaceri”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
EXECUTIA BUGETARA ianuarie 2020. MFP: Record istoric al incasarilor brute din TVAMFP: Incasarile din TVA si accize, sub tinta asumata de guvernDe cine depinde reducerea TVA la paineLege si haos!Ordonanta de Urgenta privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru achizitii PubliceUltimele articole
Teodorovici: Guvernul a aprobat proiectul de Hotarare privind repartizarea catre bugetele locale a sumelor defalcate din TVAMinistrul Finantelor: Deficitul bugetar al Romaniei in 2018 este de 2,8%Legea Split TVA ar putea fi abrogata. Initiativa legislativa a fost inregistrata la SenatZoom fiscal: TVA si accize in Raportul anual intocmit de Consiliul FiscalComunicat MFP: Executia bugetului general consolidat 1.01 - 31.10.2015Articole similare
ANAF penalizeaza firmele cu un pensionar in consiliul de administratieTaxele si impozitele din 2014 vor influenta negativ afacerile din RomaniaFinantele returneaza TVA chiar si cu un an intarziere: Din ce in ce mai multe companii romanesti in pragul falimentului!Ce cred oamenii de afaceri despre modificarile fiscale facute dupa crizaAOAR: majorarea salariului minim de la 1 noiembrie a.c., o masura populista si arbitraraUltimele articole
Firme cu cod TVA anulat. Care este tratamentul fiscal si contabil al facturilor primite?ANAF a demarat verificarea persoanelor fizice cu venituri mari care prezinta risc fiscal ridicatCe crede presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri despre sectorul fiscal romanescToate modificarile TVA aduse de HG nr. 84 intr-o analiza comparativaCesiune contract de leasing sau vanzare mijloc fix catre o persoana fizica. Implicatii fiscaleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"