Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

AOAR: Bugetul de stat pe 2019 trebuie sa se bazeze pe inghetarea salariilor in sectorul bugetar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 11 Dec. 2018
Tags: executia bugetara, aoar, inghetarea salariilor bugetare

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) isi manifesta ingrijorarea privind propunerile Executivului referitoare la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale pentru anul 2019, in conditiile in care acestea nu au fost supuse dezbaterii publice in luna octombrie 2018.

“Executia bugetara aferenta perioadei de 10 luni din anul 2018 creeaza ingrijorare in mediul de afaceri, pe fondul cresterii cu cca. 25% a cheltuielilor salariale aferente sectorului bugetar. Majorarea agresiva a salariilor in administratia centrala si locala este una dintre cauzele majore ale cresterii atractivitatii locurilor de munca din acest sector, in defavoarea celui privat, fenomen concretizat in incetinirea semnificativa a cresterii economice”, se arata intr-un comunicat al Asociatiei.

AOAR este de parere ca lipsa unor reforme consistente privind simplificarea si clarificarea procedurilor administrative, dar mai ales lipsa de progres in informatizarea completa a relatiilor intre contribuabili si administratie determina mentinerea unui aparat birocratic ineficient.
Lipsa investitiilor publice, altele decat cele destinate modernizarii armatei romane, sunt o piedica in calea investitiilor private, determinand accentuarea apelarii la importuri, in defavoarea productiei interne.

“AOAR considera ca bugetul de stat pentru anul 2019 trebuie sa se bazeze pe o inghetare a salariilor in sectorul bugetar, cel putin pentru primele 6 luni ale anului, eventualele cresteri salariale putand fi operate in concordanta cu evolutiile economice reale, odata cu efectuarea rectificarilor bugetare, instrument devenit, din pacate, o practica a tuturor guvernelor din ultimii 10-15 ani”, se mai arata in comunicat. 

Totodata, AOAR sustine necesitatea confirmarii explicite de catre reprezentantii Guvernului Romaniei a angajamentului conform caruia bugetul de stat pentru anul 2019 se bazeaza pe prevederil actuale ale Codului Fiscal, fiind exclusa modificarea pe termen scurt a acestuia sau introducerea de noi taxe si impozite. Acestia cer ca Ministerul de Finante sa se constituie in garantul stabilitatii sistemului fiscal si oponentul ferm al oricaror propuneri vizand introducerea unor noi taxe si impozite.

Asociatia Oamenilor de Afaceri este de parere ca prezentarea bugetului de stat trebuie sa fie insotita de un raport care sa evalueze efectele aplicarii in anul 2018 a masurii "split TVA". 

“Consideram inacceptabila continuarea alocarii an de an a unor mari sume de bani catre Ministerul Transporturilor si realocarea acestora altor sectoare, cu ocazia rectificarilor bugetare, invocandu-se an de an aceeasi motivatie: «nu au putut fi cheltuiti!»”.

De altfel, AOAR isi dezaproba perspectiva discutarii si aprobarii in Parlament a bugetului de stat in ultima decada a lunii decembrie, “procedura care reduce la zero dezbaterea publica a acestui document de maxima importanta pentru mediul de afaceri”.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "AOAR: Bugetul de stat pe 2019 trebuie sa se bazeze pe inghetarea salariilor in sectorul bugetar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016