Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Deficitul bugetar al Romaniei in 2018 este de 2,8%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 11 Ian. 2019
Tags: deficit bugetar, pib, mfp

In 2018, Romania are un deficit bugetar de aproximativ 2,8% din Produsul Intern Brut (PIB), sustine ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici.

Totodata, in cadrul unei intalniri cu presa straina, ministrul Finantelor a mai aratat si ca Romania va reduce in continuare acest decalaj, in acest an cu cel putin 0,5% din PIB, noteaza Mediafax.

De altfel, cu doar cateva zile inainte, duminica seara, invitat la o emisiune TV, oficialul de la Finante spunea ca deficitul bugetar pentru anul trecut este de aproximativ 2,9% din PIB, iar pentru acest an si-a propus un deficit de 2,5% din PIB.

„Datele oficiale vor fi undeva la final de martie-aprilie, cand Eurostat va veni si va confirma. Anul trecut se inchide cu un deficit bugetar sub 3% (din PIB,  n.r.). Noi am spus spre 2,9%, chiar daca nu avem datele oficiale, pentru ca datele pe executia la decembrie vor fi la 25 ianuarie. Ca ministru de Finante, totusi, am anumite elemente si pot sa zic ca le si aticipez. Nici vorba de sarit de 3. Noi am planificat pentru anul trecut 2,97%, pe cash, dar va fi sub. La fel pe ESA, vom vedea cum se inchide pe final de 2018. Iar pe 2019, nici vorba de deficitul de 5%, cum am auzit. Mi-am propus spre jumatate, spre 2,5%, decat spre 5%”, spunea Eugen Teodorovici, duminica seara.

Aceleasi cifre au fost inaintate si de Dariul Valcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dancila, care, la final de an, pe 31 decembrie 2018, scria pe Facebook ca deficitul bugetar pentru 2018 este de 2,92% din PIB, pe cash, si a felicitat echipa de la Finante.

In mod normal, executia bugetara trebuie prezentata de Ministerul Finantelor Publice (MFP) in fiecare luna la data de 25 pentru luna precedenta - de exemplu la 25 ianuarie 2019, MFP trebuie sa prezinte datele pentru decembrie 2018. Totusi, de obicei, Finantele publica datele cu intarziere, spre finalul lunii. In luna decembrie, datele pentru luna noiembrie 2018 au fost publicate in ultima zi lucratoare, pe 28, la ora 22.30, pe site-ul institutiei.
 
De asemenea, pe cash, deficitul bugetar a fost de 24,29 miliarde de lei, respectiv 2,83% din PIB, in 2017, si de 20,9 miliarde de lei, de 2,40% din PIB, in 2016. Cresterea este importanta de la 1,35% din PIB in 2015 (9,6 miliarde de lei) si 1,7% din PIB (11,5 miliarde de lei) in 2014.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Deficitul bugetar al Romaniei in 2018 este de 2,8%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016