Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache
de Alina Georgiana Costache la 11 Ian. 2019In 2018, Romania are un deficit bugetar de aproximativ 2,8% din Produsul Intern Brut (PIB), sustine ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici.
Totodata, in cadrul unei intalniri cu presa straina, ministrul Finantelor a mai aratat si ca Romania va reduce in continuare acest decalaj, in acest an cu cel putin 0,5% din PIB, noteaza Mediafax.
De altfel, cu doar cateva zile inainte, duminica seara, invitat la o emisiune TV, oficialul de la Finante spunea ca deficitul bugetar pentru anul trecut este de aproximativ 2,9% din PIB, iar pentru acest an si-a propus un deficit de 2,5% din PIB.
„Datele oficiale vor fi undeva la final de martie-aprilie, cand Eurostat va veni si va confirma. Anul trecut se inchide cu un deficit bugetar sub 3% (din PIB, n.r.). Noi am spus spre 2,9%, chiar daca nu avem datele oficiale, pentru ca datele pe executia la decembrie vor fi la 25 ianuarie. Ca ministru de Finante, totusi, am anumite elemente si pot sa zic ca le si aticipez. Nici vorba de sarit de 3. Noi am planificat pentru anul trecut 2,97%, pe cash, dar va fi sub. La fel pe ESA, vom vedea cum se inchide pe final de 2018. Iar pe 2019, nici vorba de deficitul de 5%, cum am auzit. Mi-am propus spre jumatate, spre 2,5%, decat spre 5%”, spunea Eugen Teodorovici, duminica seara.
Aceleasi cifre au fost inaintate si de Dariul Valcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dancila, care, la final de an, pe 31 decembrie 2018, scria pe Facebook ca deficitul bugetar pentru 2018 este de 2,92% din PIB, pe cash, si a felicitat echipa de la Finante.
In mod normal, executia bugetara trebuie prezentata de Ministerul Finantelor Publice (MFP) in fiecare luna la data de 25 pentru luna precedenta - de exemplu la 25 ianuarie 2019, MFP trebuie sa prezinte datele pentru decembrie 2018. Totusi, de obicei, Finantele publica datele cu intarziere, spre finalul lunii. In luna decembrie, datele pentru luna noiembrie 2018 au fost publicate in ultima zi lucratoare, pe 28, la ora 22.30, pe site-ul institutiei.
De asemenea, pe cash, deficitul bugetar a fost de 24,29 miliarde de lei, respectiv 2,83% din PIB, in 2017, si de 20,9 miliarde de lei, de 2,40% din PIB, in 2016. Cresterea este importanta de la 1,35% din PIB in 2015 (9,6 miliarde de lei) si 1,7% din PIB (11,5 miliarde de lei) in 2014.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Ministrul Finantelor: Deficitul bugetar al Romaniei in 2018 este de 2,8%":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Standard &Poor’s reconfirma ratingul de tara. Ministrul Finantelor: Acest lucru trebuie sa dea incredere investitorilorMajorarea TVA a fost posibila, dar de o reducere nici nu poate fi vorbaRatingul de tara al Romaniei, imbunatatit de agentia JCRAAparatorii TVA-ului majorat si-au prezentat argumenteleBCR: O noua majorare a taxelor ar creste foarte mult sansele ca economia sa scada si in 2011Ultimele articole
Reducerea treptata a deficitului bugetar propusa de MFP, acceptata de Comisia EuropeanaTeodorovici acuza: Deficitul de 4,6% din PIB din 2019 putea fi evitatMinistrul Finantelor: Majorarea alocatiilor si scaderea TVA ar duce la o crestere a deficitului bugetar la 5% din PIBProiectul de buget pe anul 2020, pus in Dezbatere PublicaMFP a publicat Proiectul de rectificare bugetara. Deficitul a urcat la 4,3%
Mai multe articole despre deficit bugetar
Articole similare
Proiectul Legii bugetului pe 2018, promulgat astazi de presedintele Klaus IohannisSanatatea precara influenteaza negativ PIB-ul RomanieiNoutati Legislatie Fiscala 15-19 mai 2009 - Monitorul OficialPrea mult impozit omoara impozitulEconomia romaneasca intrece dezvoltarea din tarile vecineUltimele articole
F. Citu, anunt pentru firme: Depunerea declaratiilor fiscale va fi amanata pana pe 25 decembrie, iar rambursarea TVA pana pe 25 ianuarie 2021Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiSecretarul de stat MEEMA: „Viitoarea strategie de redresare trebuie sa fi axata pe IMM-uri”MFP: Agentia Fitch Ratings a modificat perspectiva de tara din stabila in negativaReducerea treptata a deficitului bugetar propusa de MFP, acceptata de Comisia Europeana
Mai multe articole despre pib
Articole similare
Cum stabilim venitul anual net pe baza normelor de venit pentru un PFA?Nou! Procedura repartizarii sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor localeTVA ar putea fi redus la 20 la suta inainte de 2016!Lista datornicilor la Fisc in trimestrul al III-lea a fost publicata!OMFP 611/2019: Contributii sociale aferente fiecarui tip de asigurat in 2019Ultimele articole
ANAF a publicat Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din premii si jocuri de norocOperatiuni de fuziune intre doua SRL-uri. Aspecte contabilePrecizare MFP privind majorarea alocatiilor copiilor de la 1 ianuarie 2021A fost publicat Bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 (Proiect de Lege MFP)Amanarea la plata a ratelor de leasing. Cum se face inregistrarea dobanzilor capitalizate conform OUG 37/2020?
Mai multe articole despre mfp

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"