Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noul Cod al insolventei a fost trimis de catre Guvern inapoi in Parlament, sub forma unui proiect de lege. Lipseste de data aceasta prevederea conform careia procedura se aplica si dosarelor de insolventa deja deschise. De asemenea, nu a mai fost inclus paragraful referitor la insolventa in audio-vizual.
Proiectul de lege a fost inaintat Parlamentului in procedura de urgenta, dupa ce, in luna octombrie, Curtea Constitutionala (CC) a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului referitoare la ordonanta de urgenta a Guvernului privind insolventa si a constatat totodata ca intreg actul normativ este neconstitutional.
Proiectul propus de Guvern prevede acum ca noile reguli de insolventa vor fi aplicate procedurilor incepute dupa intrarea in vigoare a legii si nu mai contine un paragraf distinct legat de audio-vizual.
Celelalte reguli sunt pastrate din ordonanta de urgenta initiata in octombrie.
Initial, Guvernul a promovat Codul Insolventei printr-o ordonanta de urgenta, hotarand ca noile prevederi vor fi aplicate din 25 octombrie inclusiv procedurilor de prevenire a insolventei si de insolventa aflate in derulare.
Aceeasi ordonanta includea un paragraf distinct legat de domeniul audio-vizualului si care prevedea ca, in cazul in care activitatea debitorului se afla sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare, se suspenda licenta audiovizuala cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Consiliul National al Audiovizualului.
Aceste doua prevederi au fost insa contestate de Avocatul Poporului, iar judecatorii CC au admis exceptia de neconstitutionalitate si, mai mult, au constatat ca intreaga ordonanta este neconstitutionala, Guvernul fiind astfel obligat sa propuna un nou proiect, promovat acum ca lege, nu ca ordonanta de urgenta.

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Cartea verde a contabilitatii 2023 varianta tiparita

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale 2023
Decizia Curtii Constitutionale a fost criticata de premierul Victor Ponta, care a acuzat institutia ca sprijina evaziunea fiscala si nu lasa Guvernul sa combata acest fenomen, el afirmand despre actuala lege a insolventei ca incurajeaza companiile sa nu plateasca taxele.
Sursa: Mediafax

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
TVA vanzare imobil. Cum procedam la facturare?Atentie la declaratile fiscale scadente la 25 decembrie. Se depun pana pe 20!Factura primita cu intarziere. Cum corectam erorile de inregistrare?De ce e 2013 anul insolventelorMicrointreprinderi – modificarea sistemului de impozitareUltimele articole
Esti specialist in domeniul fiscal-contabil? Cunosti la perfectie legislatia? Rentrop& Straton te asteapta in echipa!Ce taxe trebuie sa platesti in Romania daca ai o afacere. Lista COMPLETAProtejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraLipsa numerar in casierie. Soldul este considerat cheltuiala deductibila sau nedeductibila la calculul impozitului?Facilitati fiscale pentru companiile care ofera ajutor umanitar, conform OUG 20/2022Articole similare
CODUL INSOLVENTEI ar putea fi aprobat in vara de GuvernReducerea CAS va fi sustinuta din recuperarea datoriilor din insolventaRomania prezinta vulnerabilitati pe doua paliere economiceMinisterul de Justitie: Au inceput lucrarile privind elaborarea Codului InsolventeiE urgenta adoptarea noului Cod al insolventeiUltimele articole
CODUL INSOLVENTEI continua sa fie in dezbatere publicaArticole similare
Viceguvernatorul BNR, despre o eventuala reducere a TVA la alimenteCertificatul de atestare fiscala. Un nou proiect legislativProiect MFP pentru modificarea OG privind cazierul fiscalGuvernul a adoptat o noua masura pentru sprijinirea consumatorilor vulerabili de energie. Suplimentul va fi acordat tot anulActivitate inspectorilor antifrauda se modifica. Noi reglementari adoptateUltimele articole
Proiect: Din 1 ianuarie 2026 rovinieta ar putea fi obligatorie doar pentru vehiculele de pana in 3,5 toneCum pot trece microintreprinderile la plata impozitului pe profit in 2023Noul mecanism de compensare a sumelor solicitate din FNUASS din 2023O noua categorie de angajati ar putea iesi mai devreme la pensie (PROIECT DE LEGE)Masinile cu volan pe dreapta ar putea fi INTERZISE in Romania. Care sunt exceptiile
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"