Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un nou proiect vine de data aceasta din partea Comisiei Europene care propune introducerea unei noi taxe pe valoare adaugata de doar 1%, precum si a unui impozit pe tranzactiile financiare la nivel ...
Un nou proiect vine de data aceasta din partea Comisiei Europene care propune introducerea unei noi taxe pe valoare adaugata de doar 1%, precum si a unui impozit pe tranzactiile financiare la nivel ul Uniunii Europene.Decizia ar duce astfel la cresterea bugetului Uniunii pe sapte ani pana la aproximativ 1.000 de miliarde de euro si ar reduce contributiile guvernelor. In concret, cresterea de buget estimata ar fi de 5%, urmand sa fie atins nivelul de 970 de milioane de euro in perioada 2014-2020.
In paralel, sumele pe care trebuie sa le plateasca guvernele statelor membre la bugetul comunitar ar inregistra o scadere. Asa cum a declarat Januz Lewandowski, comisarul european pentru Buget, aceasta masura este una cat se poate de realista chiar daca vine pe fondul unei instabilitati financiare inca prezente.
Cu toate acestea, reactiile adverse nu au intarziat sa apara. In acest sens, Marea Britanie a respins argumentele noului proiect, motivand ca reprezentantii Uniunii subestimeaza nivelul la care este resimtita austeritatea in capitalele statelor membre.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Un comunicat oficial transmis de cabinetul premierului britanic David Cameron afirma ca aceasta propunere venita din partea Comisiei Europene nu va duce la o crestere a bugetului deoarece ar trebui luate masuri de austeritate mult mai dure pentru ca deficitul bugetar sa se reduca. Acelasi comunicat mentioneaza si faptul ca aceste noi taxe ar ingreuna activitatile din mediul de afaceri si ar afecta competivitatea Uniunii.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
TVA-ul inflationistStrategia fiscala, o furtuna intr-un pahar cu apaPentru cel putin un an, salariile si TVA nu vor reveni la valorile initialeSe modifica regimul de TVA prin noul proiect MFP! Codul fiscal cu noile propuneriBNR: Deficitul bugetar in primele 5 luni, de 3,018 miliarde de euroUltimele articole
Reducerea treptata a deficitului bugetar propusa de MFP, acceptata de Comisia EuropeanaTeodorovici acuza: Deficitul de 4,6% din PIB din 2019 putea fi evitatMinistrul Finantelor: Majorarea alocatiilor si scaderea TVA ar duce la o crestere a deficitului bugetar la 5% din PIBProiectul de buget pe anul 2020, pus in Dezbatere PublicaMFP a publicat Proiectul de rectificare bugetara. Deficitul a urcat la 4,3%Articole similare
Facturare: Livrare intracomunitara de bunuriFactura emisa de furnizor strain cu cod de TVA din Romania. Cum se inregistreaza TVA si ce declaratii se depun?Cum se modifica pro-rata TVA la vanzarea unui apartament?TVA la incasare. Care vor fi inregistrarile contabile si tratamentul TVA?Inregistrate in scop de TVA. Ajustare TVA pentru proiect investitiiUltimele articole
Leasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVACotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaTVA locuinte 2024: Studii de caz utileTVA zahar 2024. Studii de caz practiceDarea in plata. Ce inseamna si studii de caz practice cu privire la sfera de aplicare a TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"