Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Budai: Banii pentru pensii si salarii sunt prinsi in buget. Vom prezenta bilantul cu toate cifrele reale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 14 Oct. 2019
Tags: buget, pensii de serviciu, ministrul muncii, deficit bugetar

Exista banii necesari pentru plata pensiilor si a salariilor, ofera asigurari Marius Budai - ministrul Muncii, demis in urma motiunii de cenzura adoptate joi de Parlament.

"Banii pentru plata pensiilor sunt prinsi in buget. Deci, informatia cu gaura in buget nu e reala. De altfel, o sa prezentam un bilant cu toate cifrele reale si o sa vedem cum ‘greaua mostenire’ va fi gestionata de Guvernul Ludovic Orban. Pe langa toate lozincile politice, va spun cu simt de responsabilitate ca nu o sa facem cum au facut colegii din Opozitie care, din februarie 2017, practic, lunar, au strigat sus si tare si chiar de la cea mai inalta tribuna a statului, de la Cotroceni, ca nu mai sunt bani de salarii si pensii. Salariile si pensiile au fost platite, vor fi platite, au fost majorate, vor fi majorate daca domnii din Opozitie vor dori. Noi, ceea ce am spus am facut si avem si cifre pe care o sa le punem pe masa fara niciun fel de emotie. Bineinteles ca nu am fost Guvernul perfect, nu cred ca exista Guvernul perfect, dar am fost un Guvern asumat, care a pus pe primul loc cetateanul. Suntem un Guvern asumat politic si tot ceea ce noi am gandit prin programul nostru de guvernare se referea sa fie cat mai multi romani in clasa de mijloc. Nu stiu cat de asumati au fost cei din Opozitie, care din februarie 2017 ne-au cantat prohodul ca nu o sa avem bani de pensii si de salarii...", a afirmat ministrul demis Marius Budai.

Acesta a precizat ca unul dintre regretele sale legat de mandatul de ministrul al Muncii este acela ca nu s-a adoptat inca Ordonanta de Urgenta privind recalcularea pensiilor persoanelor care au lucrat in subteran, in intreprinderile de prospectiuni si exploatare geologica.
 
"Daca ar mai fi durat o saptamana guvernarea, mai aveam o Ordonanta de Urgenta pregatita pentru persoanele care au lucrat in subteran, in intreprinderile de prospectiuni si exploatare geologica, dar voi preda aceasta Ordonanta cu toate avizele luate si sper sa intre in vigoare, pentru ca si acele persoane care au lucrat in subteran sa beneficieze de recalcularea conform Legii 221, adica pentru toti cei care nu au avut punctaj la grupele de munca. In 2017, cand are deficitul la fondul de pensii de 18 miliarde (lei, n.r.) am luat o decizie care a fost criticata de colegii nostri din Opozitie... Atunci, am transferat contributiile de la angajator la angajat, cresteam numarul de locuri de munca, majoram salariul minim pe economie si salariile, avem o masa salariala mai mare, incasam mai mult si diminuam deficitul la fondul de pensii. Repet, deficit, nu gaura. S-a micsorat atunci deficitul cu peste 14 miliarde intr-un an. De la 4 miliarde, acum deficitul e de 1,2 miliarde", a subliniat acesta.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Budai: Banii pentru pensii si salarii sunt prinsi in buget. Vom prezenta bilantul cu toate cifrele reale":
Rating:

Nota: 4.38 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016