Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In zona euro exista riscuri serioase de recesiune

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: crestere economica, deficit, fmi, recesiune, zona euro, deflatie

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a anuntat ca in zona euro exista riscuri serioase de reintrare in recesiune, in cazul in care nu se va face nimic pentru stimularea cresterii economice lente. Aceste declaratii, potrivit Mediafax, au fost facute in cadrul adunarii generale a institutiei financiare care are loc la Washington.



"Nu sugeram ca zona euro se indreapta spre recesiune, dar spunem ca exista riscuri serioase sa se intâmple acest lucru, daca nu se va face nimic", a afirmat sefa FMI intr-o conferinta de presa.

Lagarde a adaugat ca probabilitatea producerii unei noi contractii economice in zona euro este evaluata de Fond la 35%-40%.

"Daca vor fi luate masuri bune, daca tarile aflate in deficit bugetar si cele care inregistreaza excedent fac ceea ce trebuie facut, recesiunea poate fi evitata", a spus Lagarde.

In noile estimari publicate marti in raportul World Economic Outlook, FMI anticipeaza pentru acest an o crestere economica de 0,8% a zonei euro si de 1,3% in 2015, sub prognoza unui avans de 1,1%, respectiv de 1,5% al PIB-ului regiunii, din luna iulie.

Sefa FMI a explicat ca o mica parte din aceasta revizuire are legatura cu efectele economice ale crizei ucrainene si ale sanctiunilor impuse Rusiei.

Economistul sef al FMI, Olivier Blanchard, a avertizat marti ca zona euro ar putea deveni din nou principala problema a economiei mondiale, daca riscurile intrarii in deflatie se vor materializa in regiune.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In zona euro exista riscuri serioase de recesiune":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016