Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozitele nu mai scad in 2017

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 07 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: inflatia, reducerea impozitelor, radu craciun, impozite 2017, bcr pensii

Reducerile de taxe nu mai pot fi continuate, tinand cont de faptul ca Romania dispune, din pacate, de cel mai mic buget din Uniunea Europeana. Chiar daca, cel putin pe hartie, cifrele nu arata o situatie grava, impozitele nu mai au de unde sa scada. Opinia potrivit careia istoria poate aduce cu sine si cifre record de recesiune ii apartine lui Radu Craciun, director general BCR Pensii.

Concret, acesta considera ca nu putem sa continuam sa scadem veniturile bugetare, conform Agerpres:

"Suntem intr-un proces de neoprit pentru scaderea impozitelor. Dar acest lucru nu mai este posibil. Deja suntem tara cu cel mai mic buget din Uniunea Europeana. Ca tara, nu putem sa continuam la nesfarsit sa scadem veniturile bugetare".

Aflat la o conferinta pe teme de antreprenoriat, citat de aceeasi sursa, acesta a precizat ca indiferent ce procente din PIB se aloca unor domenii, spre exemplu pentru Aparare, sumele raman insuficiente în conditiile unor venituri bugetare în scadere.

Totodata, acesta a facut un apel la mediul de afaceri pentru a spune stop reducerilor de impozite, pentru ca o scadere suplimentara a veniturilor bugetare se va rasfrange asupra costurilor de operare ale companiilor, cele cu forta de munca, cu timpul pierdut cu transportul marfurilor etc.

Conform Agerpres, Radu Craciun atrage atentia asupra faptului ca nu trebuie sa ne limitam la anul 2017 cand analizam situatia macroeconomica a Romaniei, ci este mai important sa privim în dinamica, cel putin pentru anii 2018 si 2019:

"Provocarea acestui an este sa nu sacrificam 2018, 2019, 2020. (...) 2017 este doar un element de detaliu al tabloului general. Cred ca am face o mare greseala sa ne limitam doar la 2017. Anul acesta va arata super din punct de vedere macroeconomic. Inflatia va ajunge la 2%, nivel perfect pentru Romania, vom avea probabil, din nou, cea mai mare crestere economica din Europa, impozitele scad, consumul este si el foarte puternic, si atunci de ce ne-am ingrijora? Noi am mai fost aici! Am mai avut în Romania cresteri record, cand consumul trecea de tavan. Dar am vazut si ca economia romaneasca are o volatilitate foarte mare. Am avut cifre record de crestere, dar si cifre record de recesiune".
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozitele nu mai scad in 2017":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016