Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Reducerile de taxe nu mai pot fi continuate, tinand cont de faptul ca Romania dispune, din pacate, de cel mai mic buget din Uniunea Europeana. Chiar daca, cel putin pe hartie, cifrele nu arata o situatie grava, impozitele nu mai au de unde sa scada. Opinia potrivit careia istoria poate aduce cu sine si cifre record de recesiune ii apartine lui Radu Craciun, director general BCR Pensii.
Concret, acesta considera ca nu putem sa continuam sa scadem veniturile bugetare, conform Agerpres:"Suntem intr-un proces de neoprit pentru scaderea impozitelor. Dar acest lucru nu mai este posibil. Deja suntem tara cu cel mai mic buget din Uniunea Europeana. Ca tara, nu putem sa continuam la nesfarsit sa scadem veniturile bugetare".
Aflat la o conferinta pe teme de antreprenoriat, citat de aceeasi sursa, acesta a precizat ca indiferent ce procente din PIB se aloca unor domenii, spre exemplu pentru Aparare, sumele raman insuficiente în conditiile unor venituri bugetare în scadere.
Totodata, acesta a facut un apel la mediul de afaceri pentru a spune stop reducerilor de impozite, pentru ca o scadere suplimentara a veniturilor bugetare se va rasfrange asupra costurilor de operare ale companiilor, cele cu forta de munca, cu timpul pierdut cu transportul marfurilor etc.
Conform Agerpres, Radu Craciun atrage atentia asupra faptului ca nu trebuie sa ne limitam la anul 2017 cand analizam situatia macroeconomica a Romaniei, ci este mai important sa privim în dinamica, cel putin pentru anii 2018 si 2019:
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
"Provocarea acestui an este sa nu sacrificam 2018, 2019, 2020. (...) 2017 este doar un element de detaliu al tabloului general. Cred ca am face o mare greseala sa ne limitam doar la 2017. Anul acesta va arata super din punct de vedere macroeconomic. Inflatia va ajunge la 2%, nivel perfect pentru Romania, vom avea probabil, din nou, cea mai mare crestere economica din Europa, impozitele scad, consumul este si el foarte puternic, si atunci de ce ne-am ingrijora? Noi am mai fost aici! Am mai avut în Romania cresteri record, cand consumul trecea de tavan. Dar am vazut si ca economia romaneasca are o volatilitate foarte mare. Am avut cifre record de crestere, dar si cifre record de recesiune".
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Taxa de poluare recuperata in instanta se plateste in 5 aniEuropa de Est: Care sunt perspectivele de crestere economica pentru 2011?Majorarea TVA va duce la accelerarea temporara a inflatiei. Politica monetara a BNR ramane prudentaCum reusesc romanii sa-si gestioneze cheltuielile curente si datoriile?INFLATIA anuala a crescut luna trecuta semnificativ fata de luna precedentaUltimele articole
Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Noua Casa in 2023: Programul continua si anul acesta cu un plafon de garantii de 1,5 miliarde de lei (Proiect)Din 1 ianuarie 2023 punctul de pensie va creste cu 12,5%. Va fi acordat si un sprijin suplimentar pentru persoanele cu pensii foarte miciProiectul de buget pe anul 2020, pus in Dezbatere PublicaPresedintele BNS: Guvernul are trei variante de lucru pentru stabilirea majorarii salariului minimArticole similare
REDUCEREA IMPOZITELOR datorate de medici, solutie pentru pastrarea acestora in Tara?Divergentele dintre tarile UE subrezesc economiaArticole similare
Angajatorii trebuie sa isi informeze noii salariati sub 45 de ani cu privire la Pilonul II de pensii privateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"