Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Ministrul de Finante, deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, a cerut, joi, in Parlament, respingerea motiunii de cenzura depusa de opozitie, pe motiv ca ar contine afirmatii false, iar solutiile propuse ...
Ministrul de Finante, deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, a cerut, joi, in Parlament, respingerea motiunii de cenzura depusa de opozitie, pe motiv ca ar contine afirmatii false, iar solutiile propuse sunt prezentate superficial, departe de realitatile economice ale prezentului.
Democrat-liberalul a opinat ca, daca ar fi aplicate masurile propuse de opozitie, acest lucru ar conduce Romania in blocaj financiar, s-ar inregistra deprecierea monedei nationale, ar creste inflatia, iar Romania ar pierde credibilitatea pe pietele financiare internationale.
Ministrul de Finante a afirmat ca aceasta motiune de cenzura nu reprezinta decat un exercitiu de democratie si un drept contitutional, dar a subliniat ca documentul contine neadevaruri si masuri populiste fara suport real in actualul context economico-financiar.
El a sustinut ca pe lista semnatarilor motiunii de cenzura se afla persoane care, prin masurile adoptate in perioada 2007-2008, au condus la inregistrarea unor dezechilibre structurale bugetare care, la inceputul anului 2009, au determinat un sistem de cheltuieli sociale si salarizare nesustenabil din punct de vedere financiar.
Ialomitianu a declarat ca, in pofida deficitelor mostenite din perioada anterioara, Guvernul Boc a facut eforturi deosebite pentru consolidarea fiscala si atenuarea efectelor crizei economice.
El a aratat ca Executivul a luat o serie de masuri apreciate de mediul de afaceri si a promovat o fiscalitate redusa fata de alte tari din Uniunea Europeana.
Ministrul a calificat ca neadevarata afirmatia din motiunea de cenzura potrivit careia dupa anul 2009 ar fi crescut numarul de impozite si taxe, precum si sustinerea ca incasarile la bugetul de stat ar fi scazut drastic in timpul actualei guvernari.

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Sursa: MEDIAFAX

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Omiterea inregistrarii facturilor. Rectificarea erorilor contabile si implicatiile privind impozitul pe profit si TVANoutati Legislatie Fiscala 20 - 28 aprilie 2008Cum se face Notificarea la ANAF pentru livrarea de bunuri catre o persoana afiliata. Vanzare supusa regimului de taxare inversaInregistrare cadouri acordate clientilor cu ocazia sarbatorilor de iarna. Se deduce TVA?Societatile de leasing continua razboiul pornit de la TVAUltimele articole
Termen limita e-Factura: Cum sa eviti amenzile de pana la 10.000 leiEsalonare clasica la plata in 2025: ANAF simplifica proceduraSemnatura electronica si olografa: Ce accepta ANAF la bilanturiDepunere declaratii. 3 obligatii fiscale cu termen limita pe 30 aprilie 2025Bilant ANAF. Termen de transmitere situatii FINANCIARe pentru ONG-uri in 2025Articole similare
Important: contributii datorate de platitorii de venituri cu regim de retinere la sursaScutiri de la plata impozitului pe profit. Vezi categoriile scutiteFINANTEle vor prelua incepand cu 31 martie 2022 activitatea de solutionare a contestatiilor de la ANAFSituatii cand TVA deductibila nu poate fi dedusaOUG 138/2020. Noi modificari privind Programul IMM LEASING de ECHIPAMENTE si UTILAJE. Accesul la finantare va fi mai flexibilUltimele articole
RO e-TVA. Cum raspunzi la Notificarea de conformare daca ai facturi dublate in SPVAchizitii mari, plati mici: cum sa cumperi in rate la Carrefour fara sa-ti afectezi bugetul?CCF propune modificari asupra proiectului pe TVA al FINANTElor. Firmele mici ar putea fi afectateSituatii financiare anuale. Modificari importante aduse prin OUG 138/2024E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineArticole similare
Legislatie martie 2012: Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale37 de SOLUTII verificate, la probleme in functionarea ca intreprindere individuala!Atentie: Vine valul 4 de noutati fiscale 2021! Specialistii explica:Cum alegi sistemul de incalzire adecvat? AMASS raspunde intrebarilor tale!Neraportarea tranzactiilor de optimizare fiscala va poate aduce amenzi de pana la 100.000 lei, conform OG 5/2020Ultimele articole
Declaratia D100. Aveti la dispozitie 2 variante pentru corectarea IMCAPiata muncii si impactul TVA asupra salariilor si beneficiilorCum faci fata cheltuielilor neprevazute: SOLUTII financiare pentru orice situatieNoutati legislative. 5 noutati fiscale privind TVA in 2025Cota TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"