Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrul de Finante, deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, a cerut, joi, in Parlament, respingerea motiunii de cenzura depusa de opozitie, pe motiv ca ar contine afirmatii false, iar solutiile propuse ...
Ministrul de Finante, deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, a cerut, joi, in Parlament, respingerea motiunii de cenzura depusa de opozitie, pe motiv ca ar contine afirmatii false, iar solutiile propuse sunt prezentate superficial, departe de realitatile economice ale prezentului.
Democrat-liberalul a opinat ca, daca ar fi aplicate masurile propuse de opozitie, acest lucru ar conduce Romania in blocaj financiar, s-ar inregistra deprecierea monedei nationale, ar creste inflatia, iar Romania ar pierde credibilitatea pe pietele financiare internationale.
Ministrul de Finante a afirmat ca aceasta motiune de cenzura nu reprezinta decat un exercitiu de democratie si un drept contitutional, dar a subliniat ca documentul contine neadevaruri si masuri populiste fara suport real in actualul context economico-financiar.
El a sustinut ca pe lista semnatarilor motiunii de cenzura se afla persoane care, prin masurile adoptate in perioada 2007-2008, au condus la inregistrarea unor dezechilibre structurale bugetare care, la inceputul anului 2009, au determinat un sistem de cheltuieli sociale si salarizare nesustenabil din punct de vedere financiar.
Ialomitianu a declarat ca, in pofida deficitelor mostenite din perioada anterioara, Guvernul Boc a facut eforturi deosebite pentru consolidarea fiscala si atenuarea efectelor crizei economice.
El a aratat ca Executivul a luat o serie de masuri apreciate de mediul de afaceri si a promovat o fiscalitate redusa fata de alte tari din Uniunea Europeana.
Ministrul a calificat ca neadevarata afirmatia din motiunea de cenzura potrivit careia dupa anul 2009 ar fi crescut numarul de impozite si taxe, precum si sustinerea ca incasarile la bugetul de stat ar fi scazut drastic in timpul actualei guvernari.
Manual de politici contabile - Stick USB
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Sursa: MEDIAFAX
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Prioritatile IMM-urilor pentru noul Guvern in 2016Prime pentru angajatii din Romania: Doar o treime dintre angajatori ofera recompense in bani de SarbatoriCheltuieli deductibile. Cum facem inregistrarea unor costuri de protocol si de amenajare?Noutati legislatie Fiscala 11-15 august 2008 - Monitorul OficialRecuperare creante de la o firma aflata in falimentUltimele articole
SAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaMicrointreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Dividende distribuite in 2024, dar platite in 2025. Ce cota de impozitare se aplicaArticole similare
Noile proiecte ANAF si relatia cu mediul de afaceri. Interviu cu seful ANAFMFP modifica certificatul de rezidenta fiscalaTeodorovici, despre proiectul privind inchisoarea pentru neplata impozitelor: Propunerea vizeaza un tratament corect si onestCodul Fiscal 2010 TITLUL VI - Capitolul X - Regimul deducerilorComunicarea actelor administrative fiscale. Ce se intampla in cazul in care contribuabilii refuza primirea documentelorUltimele articole
NOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalpVenituri din chirii in scop turistic. Precizari importante ale ANAF pentru persoanele fiziceMiercuri, 15 ianuarie 2025, termen limita pentru depunerea unor declaratii importanteReminder ANAF! Declaratii care au scadenta pe 10 ianuarie 2025Din 2025 este ELIMINATA o facilitate fiscala importanta. Care sunt domeniile vizateArticole similare
Statul finanteaza firmele inchise in urma pandemiei. Sunt alocate 160 milioane de lei pentru plata chiriilorNoutati legislatie Fiscala 26-30 ianuarie 2009 - Monitorul OficialEditorial: Ferme virtuale si antreprenori numai cu buletinul. Nu s-au mutat la tara, dar au incasat baniiCartea Verde a Contabilitatii - SOLUTII legislative complete pentru 2016S-ar putea introduce pilonul 0 de pensii, pentru casnice si muncitorii la negruUltimele articole
Declaratia 070. Termen depunere si instructiuni de completareDeclaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareFacturi care NU au fost trimise in SPV in termen de 5 zile. Se aplica sanctiuni?Sistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"