Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cresterea economica din Romania nu aplica un model benefic cetateanului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 09 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: crestere economica, investitii, angela filote, salarii, competivitate economica

Noi declaratii pe tema cresterii economice inregistrate de Romania indica faptul ca modelul de crestere economica din tara noastra nu urmeaza o traiectorie in interesul cetateanului.


In concret, asa cum a precizat  seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, competitivitatea economica este obtinuta prin salarii mici, nu prin calitate, iar incadrarea deficitului bugetar in tinta stabilita s-a realizat prin sacrificarea investitiilor.

"Romania este in topul cresterii economice in Uniunea Europeana, dar in acelasi timp este si in topul saraciei. Asta imi spune mie ca actualul model de crestere nu lucreaza in interesul cetateanului si, prin urmare, nu este un model pe care sa il incurajam la nivelul Comisiei Europene", a declarat, miercuri, potrivit Agerpres, Angela Filote cu ocazia prezentarii Raportului de tara pentru Romania, realizat de Comisia Europena.

De asemenea, in opinia reprezentantului CE, Romania are nevoie de relansarea investitiilor, pentru a rezolva aceste probleme, mai ales ca si incadrarea in tinta de deficit bugetar s-a realizat pe baza taierii cheltuielilor, nu pe cresterea investitiilor.

"Daca ne uitam la criteriul de deficit bugetar, unde Romania sta inca bine (spun ca sta bine inca, pentru ca la nivelul CE suntem ingrijorati de evolutiile viitoare), si acesta s-a bazat pe taierea cheltuielilor, nu pe incurajarea investitiilor", a declarat aceasta.

Mai mult, potrivit acesteia, institutia pe care o reprezinta recomanda Romaniei ca masurile cu impact fiscal important sa nu mai fie luate in afara programarilor bugetare anuale. Potrivit Agerpres, in ce priveste investitiile,  Angela Filote a reamintit ca la nivelul UE exista o mare oportunitate de relansare, prin planul Junker, dar ca Romania inca nu participa la acesta.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cresterea economica din Romania nu aplica un model benefic cetateanului":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016