Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Raportul economic UE indica relansarea cresterii economice autohtone

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: crestere economica, investitiile straine directe, raportul economic ue, romania

Conform datelor recente pe care le indica Raportul Economic al UE, exporturile au avut rolul principal in relansarea cresterii economice din regiunea noastra.



Astfel, tari precum Bulgaria, Polonia, Romania si, intr-o masura mai mica, Croatia, au cunoscut o crestere a exporturilor mult mai mare fata de cele mai multe tari europene.

Se considera ca un aspect important in aceasta privinta il reprezinta investiile straine directe (ISD), scrie Cursdeguvernare.ro, care au sustinut integrarea tarilor mentionate in lanturile globale de valoare adaugata si au stimulat livrarile catre exterior.

Segmentul ISD a inregistra un declin semnificativ in ultimii ani, anunta aceeasi sursa, fapt care readuce in prim-plan punerea unui accent pronuntat pe reformele necesare promovarii investitiilor straine si sustinerii pe mai departe a cresterii exporturilor.

Este astfel vorba despre imbunatatirea competentelor, reducerea barierelor administrative din calea afacerilor, sustinerea investitiilor in infrastructura, incurajarea inovatiilor precum si eficientizarea pietei muncii si a pietelor de capital.

In ce priveste Romania, raportul mentioneaza ca aceasta crestere economica a atins 2,9% in 2014, fata de 3,5% in 2013 (valorile au fost revizuite recent usor in jos, 2,8% si, respectiv, 3,4% – n.r.), pe baza unei cresteri semnificative a consumului privat (4,7%), sustinuta de majorarea robusta a salariilor, in pofida unor investitii subminate de rata modesta de absorbtie a fondurilor UE.

Potrivit aceleiasi surse, estimarea semnal pentru primul trimestru al acestui an confirma revenirea economica puternica pentru Romania (4,3% in termeni an la an).
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Raportul economic UE indica relansarea cresterii economice autohtone":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016