Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Investitiile straine in Romania au scazut semnificativ

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: investitiile straine, scadere, nerezidentilor, banca nationala

In primul semestru din acest an, investitiile straine directe au cunoscut o scadere semnificativa, aceasta fiind de 10,3% fata de perioada similara din 2013.


Investitiile straine directe au ajuns la 1,19 miliarde euro dupa primul semestru, in scadere cu 10,3% fata de aceeasi perioada din 2013, anunta Mediafax, Romania atragand in luna iunie investitii de 101 milioane euro, al doilea cel mai mic nivel din acest an, dupa februarie, cand s-au plasat la 36 milioane euro.


Totodata, aceeasi sursa anunta ca investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au totalizat 1,192 miliarde euro, din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) au insumat 1,11 miliarde euro, iar creditele intragrup 78 milioane euro, a anuntat miercuri Banca Nationala a Romaniei.

In plus, potrivit Mediafax, in luna mai s-a inregistrat cel mai mare nivel al investitiilor straine directe atrase de Romania de la inceputul anului, de 306 milioane euro, in conditiile in care in aprilie investitiile au totalizat 215 milioane de euro, in martie 290 milioane de euro, in februarie 36 milioane de euro, iar in ianuarie 244 milioane de euro.

Anul trecut, investitiile straine directe au crescut cu 26,8% comparativ cu anul anterior, la 2,71 miliarde euro, atingand varful ultimilor patru ani, dupa ce in 2012 s-a consemnat prima apreciere de la inceputul crizei.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Investitiile straine in Romania au scazut semnificativ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016