Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

A scazut totalul sumelor refuzate de banci la plata cu 46,5 la suta in ianuarie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: sume refuzate la plata, incidentelor de plata, valoarea platilor, instrumente de debit

Potrivit datelor raportate la Centrala Incidentelor de Plati din Banca Nationala a Romaniei, valoarea sumelor refuzate la plata de bancile comerciale a scazut in ianuarie 2015 cu 46,5% fata de decembrie 2014, pana la 298,36 milioane de lei, potrivit datelor raportate la Centrala Incidentelor de Plati din Banca Nationala a Romaniei.


In luna februarie 2014, informeaza Agerpres,  valoarea platilor efectuate cu instrumente de debit refuzate de banci a fost de 684,38 milioane de lei, cu 386 milioane de lei peste nivelul din ianuarie 2015.

Cea mai mare parte a sumelor refuzate la plata in prima luna a acestui an a provenit tot din platile cu bilete la ordin, care au insumat 272 de milioane de lei, in scadere cu 48,2%, de la 524,6 milioane de lei in decembrie 2014.

De asemenea, aceeasi sursa precizeaza ca si platile cu cecuri refuzate la plata au scazut, in ianuarie 2015, la 26,5 milioane de lei, cu aproape 20% sub valoarea din decembrie 2014, de 32,8 milioane de lei.

Numarul incidentelor de plata a urmat trendul sumelor, scazand la 7.302 in ianuarie, de la 10.694 in decembrie 2014, reiese din datele BNR.

Raportat la februarie 2014, numarul incidentelor de plata ramane mai ridicat, avand in vedere ca, in urma cu un an, acesta se ridica la 9.569.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "A scazut totalul sumelor refuzate de banci la plata cu 46,5 la suta in ianuarie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016