Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Potrivit datelor oficiale furnizate de Banca Nationala Romana, la data de 31 ianuarie a.c., 302 firme din Romania se aflau in interdictie bancara.
Aceasta interdictie a fost aplicata ca urmare a inregistrarii unor incidente majora de plata in Centrala Incidentelor de Plati a Bancii Nationale, potrivit datelor publicate luni.
Sumele refuzate la plata cu instrumente de debit totalizau 602,529 milioane lei, la sfarsitul lunii ianuarie, din care sumele refuzate la plata ca fiind incidente majore totalizau 521,918 milioane lei, arata datele Bancii Nationale.
Cecurile bancare refuzate la plata au avut valoarea totala de 41,627 milioane lei, din care 32,854 milioane lei au fost incidente majore.
La 31 ianuarie 2012 figurau in statistici 5.013 titulari de cont persoane juridice care au generat incidente de plata, din care 4.463 erau persoane juridice cu risc.

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Cartea Verde a Contabilitatii

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Achizitie bilete avion platite in avans. Cursul de schimb pentru reflectarea fiscala si contabila a operatiuniiMinistrul Finantelor vrea Codul Fiscal in forma adoptata de ParlamentStudiu de caz: Servicii export si compensari intre firme din state diferiteSeful Statisticii recunoaste eroarea de a nu fi comunicat in tara revizuirea PIBBNR a decis: accizele cresc cu 2 la sutaUltimele articole
Schimbarea perioadei fiscale a TVA de la trimestru la luna. Pana cand se depune D700Plafoane fiscale valabile in anul 2025, pentru aplicarea TVA, in lei si in valutaFacturare in RO e-Factura. Facturile in euro pot fi transmise in sistem?In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Furnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre firmeArticole similare
Documente care NU se mai depun la infiintarea unei societati ( Informare ONRC)Facturarea electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru TOATE tranzactiile intre FIRME Noi modificari privind inregistrarea si scutirea de la plata TVA. Vezi OrdinulModificarea, anularea si radiereaNoi controale din partea Fiscului. Cum verificam daca ne asteapta o inspectie fiscala?Ultimele articole
Control antifrauda in 2025: TVA nedeductibil si obligatii suplimentare pentru FIRMEContractul de inchiriere. 5 intrebari si raspunsuri utile persoanelor fiziceCadouri de Paste in 2025. Platiti CAS, CASS si impozit pe venit pentru aceste cheltuieli?Sistemul VIES TVARO e-TVA: De ce NU este bine sa ignorati Notificarile de conformare de la 1 iulie 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"