Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit datelor oficiale furnizate de Banca Nationala Romana, la data de 31 ianuarie a.c., 302 firme din Romania se aflau in interdictie bancara.
Aceasta interdictie a fost aplicata ca urmare a inregistrarii unor incidente majora de plata in Centrala Incidentelor de Plati a Bancii Nationale, potrivit datelor publicate luni.
Sumele refuzate la plata cu instrumente de debit totalizau 602,529 milioane lei, la sfarsitul lunii ianuarie, din care sumele refuzate la plata ca fiind incidente majore totalizau 521,918 milioane lei, arata datele Bancii Nationale.
Cecurile bancare refuzate la plata au avut valoarea totala de 41,627 milioane lei, din care 32,854 milioane lei au fost incidente majore.
La 31 ianuarie 2012 figurau in statistici 5.013 titulari de cont persoane juridice care au generat incidente de plata, din care 4.463 erau persoane juridice cu risc.
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Cartea verde a contabilitatii
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Achizitie bilete avion platite in avans. Cursul de schimb pentru reflectarea fiscala si contabila a operatiuniiAchizitie din UE autoturisme second hand si livrarea acestora. Ce conditii exista pentru aplicarea regimului marjei?Creditele reduse in franci nu trebuie sa discrimineze debitorii in alte monedeFacturi prestari servicii cercetare. Decont TVAVenit persoana fizica. Cum procedam privind comisionul din vanzari incasat prin transfer bancar?Ultimele articole
E-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITVenituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fizicePlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFirme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaArticole similare
Impozit chirii 2024. Noutati si studii de caz utileSpeta zilei. Model de completare a D101 pentru FIRMEle platitoare de impozit pe profitAvantajele facturii electronice ar putea duce la eliminarea facturilor din hartieInregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari22.226 de aplicanti s-au inscris pentru accesarea Masurii 2 - Granturi pentru capital de lucru. Bugetul ar putea fi suplimentat cu 500 de milioane de euroUltimele articole
Cheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalRadiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasSistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliE-TVA: FIRME care inregistreaza diferente justificate intre D300 si decontul precompletat. Cum trebuie sa procedezeControale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"