Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit datelor oficiale furnizate de Banca Nationala Romana, la data de 31 ianuarie a.c., 302 firme din Romania se aflau in interdictie bancara.
Aceasta interdictie a fost aplicata ca urmare a inregistrarii unor incidente majora de plata in Centrala Incidentelor de Plati a Bancii Nationale, potrivit datelor publicate luni.
Sumele refuzate la plata cu instrumente de debit totalizau 602,529 milioane lei, la sfarsitul lunii ianuarie, din care sumele refuzate la plata ca fiind incidente majore totalizau 521,918 milioane lei, arata datele Bancii Nationale.
Cecurile bancare refuzate la plata au avut valoarea totala de 41,627 milioane lei, din care 32,854 milioane lei au fost incidente majore.
La 31 ianuarie 2012 figurau in statistici 5.013 titulari de cont persoane juridice care au generat incidente de plata, din care 4.463 erau persoane juridice cu risc.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
SAF-T Ghid de raportare corecta
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noutati Legislatie Fiscala 30 martie - 03 aprilie 2009 - Monitorul OficialPersonalizare la nivel economic. Declaratiile lui Isarescu referitoare la digitalizarea industrieiCand intram in zona euro?Export in comision. Decontarea in valuta a sumelor aferente tranzactiilorNecesita facturare dobanda penalizatoare prevazuta de Legea 72/2013? Raspuns ANAFUltimele articole
Furnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre firmeE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITVenituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fizicePlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroArticole similare
Declaratiile premierului Grindeanu la intalnirea cu marii investitori romani si concluzii privind legea preventieiCheltuieli pentru stimularea vanzarilor, regim fiscal TVA si impozit pe profitPremii acordate in vederea stimularii vanzarilor. TVA. Inregistrari contabileDeducerea cheltuielilorComisarul UE pentru comert, Cecilia Malmstrom, in vizita oficiala in RomaniaUltimele articole
De la 1 ianuarie 2025 declaratia D406 devine obligatorie si pentru FIRMEle miciControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVAFurnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre FIRMEFIRME care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca FIRMEle la 31 decembrie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"