Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

AFIR anunta ca toate fondurile de finantare pentru PNDR 2020 au fost epuizate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 16 Oct. 2018
Tags: afir, 6 3 – sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, pndr 2020, fonduri europene nerambursabile

Fondurile europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR 2020) pentru dezvoltarea fermelor mici s-au epuizat, inainte de data inchiderii sesiunii, anunta Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Desi alocarea financiara stabilita pentru sesiunea anuala 2018 a submasurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici a fost de 47.790.000 euro, AFIR a primit 6.372 de solicitari online  de finantare in valoare totala de 95.580.000 euro. 
Cererile de finantare a fermelor mici au putut fi depuse incepand cu 1 august 2018, atunci cand a fost deschisa sesiunea, iar termenul limita pentru depunere era data de 31 decembrie 2018. Cu toate acestea, la 15 octombrie fondurile nu doar ca fusesera epuizate, ba chiar suma totala a solicitarilor de finantare este de doua mai mare decat valoareatotala a sprijinului acordat prin submasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

„Subliniez faptul ca toate activitatile pe care solicitantul se angajeaza sa le efectueze prin Planul de afaceri sunt obligatorii pentru mentinerea sprijinului acordat, pe toata perioada Contractului de finantare, respectiv perioada de implementare si de monitorizare a investitiei finantate prin PNDR 2020. Am reusit pana acum sa acordam sprijin financiar pentru mai mult de 25.700 de mici fermieri, care au solicitat finantari de peste 160 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor exploatatii agricole. Valoarea platilor efectuate pana in prezent acestor fermieri este de aproximativ 123 milioane de euro”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agentiei, citat in comunicatul de presa remis de AFIR.

Regulamentul de organizare si functionare al procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din PNDR 2020, prevede ca in cazul atingerii plafonului stabilit de 200% din alocarea disponibila, sesiunea de depunere a proiectelor se inchide automat, inainte de termenul limita.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "AFIR anunta ca toate fondurile de finantare pentru PNDR 2020 au fost epuizate":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016