Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Beneficiarii care apartin de o forma asociativa trebuie sa mentina acest statut pe tot parcursul perioadei contractuale, anunta Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
Astfel, persoanelor fizice si juridice care se asociaza in cooperative agricole li se atrage atentie asupra faptului ca pentru a beneficia de finantare trebuie sa fie fermieri activi, in concordanta cu legislatia in vigoare, sau sa aiba cod CAEN principal din diviziunea 01 a sectiunii A «Agricultura, silvicultura si pescuit», din diviziunile 10, 11 si 12 ale sectiunii C «Industria prelucratoare».
„O conditie esentiala asupra careia doresc sa atrag atentia este faptul ca beneficiarii care au primit punctaj suplimentar pentru principiul apartenentei la o cooperativa agricola, trebuie sa mentina calitatea de membru in cooperativa agricola pe toata perioada de implementare
si de monitorizare a proiectului”, spune directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Totusi, beneficiarii PNDR constituiti in astfel de forme asociative au si avantaje in urma modificarii Legii cooperativelor precum:
- scutirea de la plata impozitului pe profit a cooperativelor agricole pentru primii 5 ani de la intrarea in productie
- scutirea membrilor cooperativelor agricole de la plata impozitului pe arenda in cazul terenurilor cedate catre cooperativa.
Reamintim ca termenul final pana la care grupurile de producatori din sectorul agricol si pomicol pot depune la AFIR solicitari de finantare pentru decontarea costurilor de infiintare si functionare este 30 septembrie 2019, ora 16.00. Cererile de finantare se pot depune prin submasurile 9.1 (pentru sectorul agricol) si prin 9.1a (pentru sectorul pomicol) din PNDR 2020, in limita fondurilor disponibile.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
In total, pentru sectorul agricol (submasura 9.1 „infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol”) sunt fonduri disponibile in suma de 7.729.354 euro, iar pentru sectorul pomicol (submasura 9.1a „infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol”) sunt fonduri de 5.300.811 euro. Finantarea acordata prin PNDR este 100% nerambursabila, dar nu poate depasi suma maxima de 100.000 euro/ an si 10% din valoarea productiei comercializate anual, in primii cinci ani de la recunoasterea grupului de producatori.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ministerul Economiei a emis un comunicat privind impozitarea IMMRevolta la Finante: Ziua 2, Joi, 14 octombrieTratament fiscal TVA aplicabil despagubirilor: Documente si monografie contabilaAbordarea contabila nu pare sa fie un argument de care sa se tina cont. Ce declaratii a facut premierul?Lupta pe care o vor declansa noile taxe. Taxa pe stalp a fost gresitaUltimele articole
AFIRmatii eronate aparute in presa privind aplicarea OUG 107/2024. Care este pozitia ANAFMasuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernSe poate face trecerea la impozit pe profit daca firmele indeplinesc criteriile microintreprinderilor?Sector agricol si industria alimentata. Cum se calculeaza salariul minim in functie de codul CAENPlafonul pentru incadrarea firmelor la sistemul microintreprinderilor ramane la 1.000.000 euroArticole similare
Romania: Fonduri europene de 240 de milioane de euro pentru domeniul vitivinicol (proiect)AFIR deschide sesiuni de depunere a proiectelor pentru noi submasuri din PNDR 2020Noutati legislatie fiscala 22-26 iunie 2009 - Monitorul OficialNoutati legislatie Fiscala 07-11 iulie 2008 - Monitorul OficialNoutati Legislatie Fiscala 29 iunie - 03 iulie 2009 Monitorul OficialUltimele articole
Sprijin nerambursabil de pana la 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Care sunt conditiile pentru accesarea banilorAPIA demareaza Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata 2020MADR: Fermierii pot obtine finantare nerambursabila pentru asigurarea culturilorMinistrul Agriculturii: Fermierii care nu se inscriu la APIA, nu mai primesc subventiiAFIR da startul sesiunii de primire a proiectelor de investitii in procesarea produselor agricoleArticole similare
Termen limita de depunere pentru situatiile financiare anuale in cazul cooperativelor agricoleFinantele modifica Ordinul 1525/2022 privind Procedura de acordare a facilitatilor fiscale in sectorul agricol si in industria alimentaraFinantele modifica Declaratia 112 (proiect de Ordin)Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"