Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

AFIR: Conditiile pe care trebuie sa le respecte beneficiarii finantarilor acordate prin PNDR 2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iul. 2019
Tags: afir, pndr, legea cooperatiei agricole, finantare 2018

Beneficiarii care apartin de o forma asociativa trebuie sa mentina acest statut pe tot parcursul perioadei contractuale, anunta Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

AFIR a transmis un comunicat de presa in care face o serie de precizari privind conditiile pe care trebuie sa le respecte beneficiarii finantarilor acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) constituiti ca grupuri de producatori, in urma modificarii Legii cooperatiei agricole nr. 566/ 2004.

Astfel, persoanelor fizice si juridice care se asociaza in cooperative agricole li se atrage atentie asupra faptului ca pentru a beneficia de finantare trebuie sa fie fermieri activi, in concordanta cu legislatia in vigoare, sau sa aiba cod CAEN principal din diviziunea 01 a sectiunii A «Agricultura, silvicultura si pescuit», din diviziunile 10, 11 si 12 ale sectiunii C «Industria prelucratoare».

„O conditie esentiala asupra careia doresc sa atrag atentia este faptul ca beneficiarii care au primit punctaj suplimentar pentru principiul apartenentei la o cooperativa agricola, trebuie sa mentina calitatea de membru in cooperativa agricola pe toata perioada de implementare
si de monitorizare a proiectului”, spune directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Totusi, beneficiarii PNDR constituiti in astfel de forme asociative au si avantaje in urma modificarii Legii cooperativelor precum:
  • scutirea de la plata impozitului pe profit a cooperativelor agricole pentru primii 5 ani de la intrarea in productie
  • scutirea membrilor cooperativelor agricole de la plata impozitului pe arenda in cazul terenurilor cedate catre cooperativa.

Reamintim ca termenul final pana la care grupurile de producatori din sectorul agricol si pomicol pot depune la AFIR solicitari de finantare pentru decontarea costurilor de infiintare si functionare este 30 septembrie 2019, ora 16.00. Cererile de finantare se pot depune prin submasurile 9.1 (pentru sectorul agricol) si prin 9.1a (pentru sectorul pomicol) din PNDR 2020, in limita fondurilor disponibile.

In total, pentru sectorul agricol (submasura 9.1 „infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol”) sunt fonduri disponibile in suma de 7.729.354 euro, iar pentru sectorul pomicol (submasura 9.1a „infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol”) sunt fonduri de 5.300.811 euro. Finantarea acordata prin PNDR este 100% nerambursabila, dar nu poate depasi suma maxima de 100.000 euro/ an si 10% din valoarea productiei comercializate anual, in primii cinci ani de la recunoasterea grupului de producatori.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "AFIR: Conditiile pe care trebuie sa le respecte beneficiarii finantarilor acordate prin PNDR 2020":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016