keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Investitii noi in procesarea si marketingul produselor din sectorul pomicol. Fonduri de peste 8,8 milioane

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: fondurile europene, investitii in active fizice, finantare, intreprinderilor pentru investitii corporale, contributia nationala

Datele facute publice de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) arata ca fondurile europene si nationale disponibile, in 2015, pentru investitii in procesarea si marketingul produselor din sectorul pomicol depasesc 8,8 milioane de euro, iar alocarile totale prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 -2020 pentru intreaga perioada de programare se ridica la 35,2 de milioane de euro.


Potrivit Agerpres, sumele sunt disponibile pe submasura 4.2a "Investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol" care se incadreaza in masura 4 "Investitii in active fizice" din PNDR.

Conform aceleiasi surse, submasura contribuie la domeniul de interventie (DI) 3A "imbunatatirea competitivitatii producatorilor primari" printr-o mai buna integrare a acestora in lantul agroalimentar prin intermediul schemelor de calitate, cresterea valorii adaugate a produselor agricole, promovarea pe pietele locale, a circuitelor scurte de aprovizionare, a grupurilor de producatori si organizatiilor interprofesionale. De asemenea, submasura are si domeniul DI 6A "Facilitarea diversificarii", a infiintarii si a dezvoltarii de intreprinderi mici si a crearii de locuri de munca.

Potrivit Ghidul Solicitantului pentru submasura 4.2, varianta consultativa, contributia publica totala aferenta sesiunii anuale 2015 (compusa din contributia Guvernului Romaniei si contributia Uniunii Europene) este pe DI 3A de 3,522 milioane de euro in 2015, iar alocarea pe perioada 2014-2020 de 14,09 milioane de euro, in timp ce pe DI 6A, alocarea din acest an se ridica la 5,28 milioane de euro, iar pentru 2014-2020 la 21,13 milioane de euro.

Incadrarea cererilor de finantare se va face pe cele doua domenii de interventie 3A, respectiv 6A, scrie Agerpres, citand datele AFIR. Astfel, pe DI 3A, vor fi incadrate investitiile individuale si/sau colective care conduc la dezvoltarea si modernizarea unor capacitati de procesare si de comercializare a produselor agricole, respectarea standardelor comunitare, incluzand tehnologii moderne, inovatii si idei noi, precum si facilitati pentru cresterea eficientei si productivitatii intreprinderilor si a valorii adaugate a produselor agricole, investitii privind facilitati de depozitare si ambalare, sisteme de management al calitatii, sisteme prietenoase cu mediul, etichetare, promovare si marketing in cadrul lanturilor alimentare; investitii pentru modernizarea si extinderea sistemelor de colectare si conditionare, coroborate cu activitati de marketing si cu cresterea calitatii produselor.

Se precizeaza ca investitiile in industria de procesare vor viza reducerea amprentei asupra mediului prin incurajarea de noi metode de pastrare a productiei agroalimentare, pentru cresterea sigurantei alimentare, produse adaptate mai bine cerintelor pietei, metode de utilizare a deseurilor si de epurare a apei pentru protejarea mediului, anveloparea cladirilor.

Categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile pe aceste masuri sunt persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si cele familiale, societatea in nume colectiv (SNC), societate in comandita simpla (SCS), societatea pe actiuni (SA), societatea in comandita pe actiuni ( SCA), societatea cu raspundere limitata (SRL), cooperativele agricole, societati cooperative agricole si grupurile de producatori.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016