Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Finantari nerambursabile: Certificatul privind nedeductibilitatea TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Nov. 2018 Exclusiv
Tags: tratament fiscal, nedectubilitate tva, finantare nerambursabila

Care este tratamentul contabil si fiscal pentru TVA aferent achizitiilor de bunuri si servicii din fonduri europene, intreaba unul dintre cititorii nostri. Acesta a obtinut certificatul privind nedeductibilitatea TVA, in conditiile in care firma este platitoare de TVA. Daca este vreo regula sau procedura de urmat, vom vedea in cele ce urmeaza de la unul dintre specialistii nostri.

In conformitate cu prevederile art. 69 alin. (3) lit. c) din Regulamentul (UE) nr.1303/2013, cheltuiala cu taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor din fondurile europene este eligibila daca este nedeductibila potrivit legii. 

Raspunsul specialistului

Nu stiu cum a putut organul fiscal sa elibereze certificat privind nedeductibilitatea TVA, in conditiile in care firma pentru care a fost solicitat acest certificat este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal pentru operatiunile precizate mai sus in documentatia depusa la organul fiscal. Acest certificat se poate solicita doar de cei care nu sunt inregistrati in scopuri de TVA cfm art. 316, aspect clar precizat in OMFP 1425/2016 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a prevederilor art. 12 din Hotararea Guvernului nr. 399/2015 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul social european si Fondul de coeziune 2014-2020 la articolele 11 si 12”.

Articolul 11 In vederea certificarii declaratiei, compartimentul de specialitate verifica in Registrul contribuabililor daca solicitantul a avut calitatea de persoana inregistrata in scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in perioada cuprinsa intre data emiterii facturilor inscrise in declaratia privind nedeductibilitatea TVA si data la care persoana impozabila a solicitat certificarea declaratiei.

Articolul 12 In situatia in care solicitantul nu a avut calitatea de persoana inregistrata in scopuri de TVA, conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in intreaga perioada cuprinsa intre data emiterii facturilor inscrise in declaratia privind nedeductibilitatea TVA si data la care persoana impozabila a solicitat certificarea declaratiei, compartimentul de specialitate emite de indata "Certificatul privind nedeductibilitatea taxei pe valoarea adaugata aferente cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare", prevazut in art. 3 alin. (3), pentru toate facturile inscrise in declaratie, denumit in continuare certificat.

Raspuns oferit de specialistii Portal Contabilitate, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Finantari nerambursabile: Certificatul privind nedeductibilitatea TVA":
Rating:

Nota: 4.8 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016