Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Care este tratamentul contabil si fiscal pentru TVA aferent achizitiilor de bunuri si servicii din fonduri europene, intreaba unul dintre cititorii nostri. Acesta a obtinut certificatul privind nedeductibilitatea TVA, in conditiile in care firma este platitoare de TVA. Daca este vreo regula sau procedura de urmat, vom vedea in cele ce urmeaza de la unul dintre specialistii nostri.
In conformitate cu prevederile art. 69 alin. (3) lit. c) din Regulamentul (UE) nr.1303/2013, cheltuiala cu taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor din fondurile europene este eligibila daca este nedeductibila potrivit legii.
Raspunsul specialistului
Nu stiu cum a putut organul fiscal sa elibereze certificat privind nedeductibilitatea TVA, in conditiile in care firma pentru care a fost solicitat acest certificat este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal pentru operatiunile precizate mai sus in documentatia depusa la organul fiscal. Acest certificat se poate solicita doar de cei care nu sunt inregistrati in scopuri de TVA cfm art. 316, aspect clar precizat in OMFP 1425/2016 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a prevederilor art. 12 din Hotararea Guvernului nr. 399/2015 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul social european si Fondul de coeziune 2014-2020 la articolele 11 si 12”.
Articolul 11 In vederea certificarii declaratiei, compartimentul de specialitate verifica in Registrul contribuabililor daca solicitantul a avut calitatea de persoana inregistrata in scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in perioada cuprinsa intre data emiterii facturilor inscrise in declaratia privind nedeductibilitatea TVA si data la care persoana impozabila a solicitat certificarea declaratiei.
Articolul 12 In situatia in care solicitantul nu a avut calitatea de persoana inregistrata in scopuri de TVA, conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in intreaga perioada cuprinsa intre data emiterii facturilor inscrise in declaratia privind nedeductibilitatea TVA si data la care persoana impozabila a solicitat certificarea declaratiei, compartimentul de specialitate emite de indata "Certificatul privind nedeductibilitatea taxei pe valoarea adaugata aferente cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare", prevazut in art. 3 alin. (3), pentru toate facturile inscrise in declaratie, denumit in continuare certificat.
Raspuns oferit de specialistii Portal Contabilitate, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Finantari nerambursabile: Certificatul privind nedeductibilitatea TVA":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Articole similare
Asociere in participatie. TRATAMENT FISCAL TVACheltuieli facturate cu diurna. Care este tratamentul fiscal TVA?Tratament TVA pentru vanzare bunuri onlineCum vor IMM-urile sa se modifice Proiectul de lege pentru anularea unor obligatii fiscaleAchizitie intracomunitare servicii. Ce TRATAMENT FISCAL se aplica?Ultimele articole
Sistemul TVA la incasare, ajustarea negativa a bazei de impozitare. TVA neexigibilaAchizitie teste rapide Covid-19 si testare angajati. Regim fiscal-contabil si documente justificativeWebinarul pe teme FISCALE: Noutati fiscale valabile in 2021Deductibilitate cheltuieli prestari servicii autovehicul. Acordare reducere comerciala 100%Export de bunuri. TRATAMENT FISCAL TVA
Mai multe articole despre tratament fiscal
Articole similare
Noutati legislatie fiscala 31 august - 4 septembrie 2009 - Monitorul OficialRabla pentru Electrocasnice 2019: AFM da start inscrierilor in cea de-a treia sesiune a programuluiNoutati legislatie Fiscala 01-05 decembrie 2008 - Monitorul OficialNoutati legislatie Fiscala 16-20 februarie 2009 - Monitorul OficialTrei proiecte prin care puteti accesa fonduri europeneUltimele articole
OUG 130/2020: Microgranturi de pana la 2.000 euro din fonduri externe nerambursabile pentru IMM-uri. Cum pot utiliza beneficiarii sumelePlan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiRabla Plus 2020: Noile conditii de acordare si valoarea maxima a ecovoucherelorMinistrul pentru Mediul de Afaceri: Lista cu beneficiarii programului Start-Up Nation ar putea fi gata pana la finalul lunii maiMADR: Fermierii pot obtine FINANTARE NERAMBURSABILA pentru asigurarea culturilor
Mai multe articole despre finantare nerambursabila

Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2021 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"