Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tratament fiscal pentru PFA-urile care au incasat microgranturi prin Masura 1

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Oct. 2021 Exclusiv
Tratament fiscal pentru PFA-urile care au incasat microgranturi prin Masura 1
Tags: tratament fiscal, microgranturi masura 1, pfa

Suma obtinuta de o persoana fizica autorizata cu contabilitate in sistem real ca urmare a programului de finantare Masura 1- Microgranturi acordate din fonduri externe nerambrusabile este considerata in venitul brut al contribuabilului la momentul incasarii sumei ? De exemplu daca incasarea micrograntului se face in decembrie, iar sumele sunt cheltuite in anul urmator cum consideram aceasta suma? Multumesc.

Raspunsul consultantului fiscal Alina Elena:

Potrivit art. 62 lit. a) si u) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile: a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, primite de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice sau colectate public, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum si cele de aceeasi natura primite de la organizatii neguvernamentale, potrivit statutelor proprii, sau de la alte persoane; ( )

u) subventiile primite pentru achizitionarea de bunuri, daca subventiile sunt acordate in conformitate cu legislatia in vigoare; .

Micrograntul este asimilat subventiei, fiind o finantare nerambursabila, iar aceasta incasare constituie venit neimpozabil la calculul impozitului pe venit.

Atentie! Achizitiile efectuate din subventia primita sunt considerate cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe venit.

In declaratia unica, se declara veniturile impozabile, adica cele care trebuie fiscalizate prin plata obligatorie a impozitului si a contributiilor sociale obligatorii, unde este cazul.

Intrucat incasarea micrograntului reprezinta venit neimpozabil pentru care nu se plateste impozit si care nu intra nici in calculul veniturlui net pentru determinarea obligatiei de a plati contributii sociale, valoarea acestuia nu se trece in Declaratia unica.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Tratament fiscal pentru PFA-urile care au incasat microgranturi prin Masura 1":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016