Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La finele saptamanii trecute, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si-a exprimat nemultumirea fata de schema de finantare cu fonduri comunitare a firmelor nou-infiintate de tineri, "Romania Start-up". In aceasta privinta, acesta a mentionat ca Guvernul intentioneaza sa dezvolte doua noi faze ale acestui program, prin care in final statul sa subventioneze dobanzile creditelor luate de firmele private si sa devina actionar in acestea, informeaza HotNews.ro.
La polul opus, anunta aceeasi sursa, inventatorul Mircea Tudor, cel care a castigat de doua ori Marele Premiu al Salonului International de Inventii de la Geneva a criticat intentiile ministrului.
In concret, acesta a explicat de ce este nemultumit de ideea statului de a fi actionar in firmele private in schimbul ajutorului oferit, declarand urmatoarele, potrivit HotNews.ro:
"Domnule ministru, tocmai ma pregateam sa va felicit pana cand ati spus ca vreti 20% din actiunile firmelor pe care le sustineti. Va rog sa va mai ganditi. Derulez in Elvetia un proiect cu 45 de milioane de franci, contributie a statului elvetian si nu are nici 0,5% din proiectul meu. Mi-a dat 45 de milioane si nu mi-a pus niciun fel de conditie".
De cealalta parte, ministrul si-a exprimat nemultumirea fata de schema de finantare existenta prin care statul finanteaza, cu fonduri europene, afacerile noi ale tinerilor cu varste intre 18-24 ani, cu sume de 25.000 euro.
"Eu nu sunt multumit, sincer. Dar ideea a fost sa putem sa adunam aceste granturi de idei de afaceri, cu riscul asumat de a pierde bani. Este un pic departe de ceea ce voiam initial sa lansam", a spus Teodorovici prezent la Summit-ul Romanian Business Leaders de la Bucuresti.
Acesta a explicat ca doreste sa dezvolte doua etape suplimentare ale schemei de finantare. In urmatoarea etapa, ar urma sa fie finantate cu granturi de pana la 200.000 de euro cele mai bune idei dintre cele incluse deja in schema, in acest moment, scrie HotNews.ro. In cea de-a treia etapa, cele mai bune proiecte de afaceri ar urma sa ia credite bancare pentru dezvoltare, iar statul sa le plateasca dobanzile, dar sa intre actionar in acele companii cu pana la 20%.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Cartea verde a contabilitatii
"Intr-o a treia etapa, statul roman sa subventioneze dobanda in limita a 200.000 de euro pentru imprumuturile pe care le iau firmele. Si statul sa devina actionar in limita a 20%", a spus ministrul.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Cheltuielile de protocol se reduc. Vezi ce mai modifica Ordonanta de Urgenta nr. 26Noutati Legislatie Fiscala 27 - 31 iulie 2009 - Monitorul OficialPrioritatile IMM-urilor pentru noul Guvern in 2016OG 16 din 2013: O analiza comparativa privind impozitul pe venitAutoturism deteriorat. Cum procedam privind neajustarea TVA si impozitarea despagubirii incasate?Ultimele articole
Cheltuieli deplasare nejustificate. Tratament fiscalUltimul pas pentru operationalizarea IMM Plus, indeplinit. Cum se acorda sprijinul pentru firmeDeclaratia Unica in 2024. Cum se calculeaza CAS si CASS in cazul veniturilor din mai multe surseO firma poate fi creditata in numerar si dupa data de 11 noiembrie 2023, cand a intrat in vigoare Legea 296/2023?Sistem impunere PFA. Contabilitate in sistem real sau norma de venit, ce este mai bine?Articole similare
Zoom fiscal: Regimul microintreprinderilor 2016Privatizarea e mai buna. De ce achizitiile publice pierd terenBanca Mondiala propune reorganizarea ANAF. Fiscul se executaDin 2011 se schimba modul de calcul al ajutoarelor sociale si al salariilor bugetarilorActivitate de cercetare directa. Inregistrarea in scopuri de TVA in regim normalUltimele articole
Cadouri eficiente fiscal pentru companiiArticole similare
Comisia Europeana: Masuri pentru eficientizarea si derularea rapida a procedurilor de achizitie publicaMinistrul Finantelor, despre taxa auto: Am semnat documentele pentru restituirea ultimilor baniIn atentia celor care doresc fonduri europene: Ghidurile de finantare vor fi lansate in curandOUG nr. 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetareFormularul 600 va putea fi depus pana la 15 aprilieUltimele articole
Infiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare din Romania, adoptata de SenatTEODOROVICI acuza: Deficitul de 4,6% din PIB din 2019 putea fi evitatMinistrul Finantelor promite ca romanii vor afla adevarul despre finante/buget/economieMinistru Finantelor trage un semnal de alarma: Asa cum arata situatia, deficitul bugetar va depasi 4%Noul ministru al Finantelor: Voi incerca sa prezint un proiect de buget pana la jumatatea lunii decembrieArticole similare
A.N.A.F.: Peste 1.300 de functionari au primit certificat ECDLMotor de crestere economica. Ce crede premierul despre agricultura Romaniei?MADR: Rectificarea bugetara din 2019 NU afecteaza nicio categorie de cheltuieliA fost publicat calendarul orientativ al lansarilor de apeluri de proiecte pentru anul 2015. POCA 2014-2020Se deconteaza TVA, incepand cu 2012Ultimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Certificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraArticole similare
Cum arata cele patru noi proiecte pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlociiVeste buna pentru firme! Schema 1 pentru IMM-uri ar putea fi reactivata. In calcul intra si companiile infiintate in 2019Programul „IMM Leasing de echipamente si utilaje†a fost publicat in Monitorul Oficial (OUG 118/2020)Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"