Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
A treia reuniune a CIAP 2014-2020: Pana la sfarsitul lunii mai va fi transmisa catre CE prima versiune a documentului cu prioritatile Romaniei de utilizare a banilor UE.
Ministerul Fondurilor Europene a organizat joi, 14 martie a.c., cea de-a treia reuniune a Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP), in cadrul careia au fost prezentate activitatile desfasurate pana in prezent pentru pregatirea accesarii fondurilor europene alocate Romaniei in perioada 2014-2020, precum si evolutia dialogului informal cu Comisia Europeana si calendarul activitatilor viitoare.
In mod firesc, dezvoltarea economica a Romaniei se bazeaza mult pe gestionarea eficienta a acestor fonduri. In acest sens, Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europe si presedintele CIAP, a declarat:
"Utilizarea eficienta a banilor europeni alocati Romaniei in perioada 2014-2020 este o prioritate pentru dezvoltarea Romaniei in viitor, iar actiunile din acest an sunt cruciale pentru atingerea acestui scop. Discutiile cu partenerii de dialog sunt importante pentru procesul de programare pentru perioada 2014-2020 deoarece vrem sa gasim cele mai bune solutii pentru Romania".
Dezbaterile din cadrul reuniunii au evidentiat importanta elaborarii documentelor strategice nationale pe diverse domenii, documente care dincolo de asigurarea unei viziuni coerente privind dezvoltarea pe termen mediu a Romaniei, sunt foarte importante si pentru sustinerea prioritatilor de investitii finantate din fonduri europene in perioada 2014-2020. Fondurile alocate Romaniei pentru urmatoarea perioada de programare sunt in valoare de circa 39 de miliarde de euro, din care 21,8 de miliarde de euro sunt fondurile structurale si de coeziune, iar 7,1 miliarde de euro reprezinta totalul fondurilor destinate agriculturii si dezvoltarii rurale.
Pana la sfarsitul lunii mai 2013 va fi definitivata si transmisa Comisei Europene prima versiune a Acordului de Parteneriat - documentul strategic national prin care se stabilesc prioritatile de utilizare a banilor alocati de Uniunea Europeana. In perioada imediat urmatoare, Comitetele Consultative Tematice, sectiuni ale CIAP, vor valida analizele socio-economice care fundamenteaza optiunile strategice din Acordul de Parteneriat si programele operationale prin intermediul carora vor fi atrase fondurile UE in 2014-2020.
Prioritatile de finantare propuse Romaniei de catre Comisia Europeana vizeaza imbunatatirea capitalului uman prin cresterea ratei de ocupare a fortei de munca si politici mai bune privind incluziunea sociala si educatia, dezvoltarea unei infrastructuri moderne, promovarea competitivitatii economice si a dezvoltarii locale, optimizarea utilizarii si protejarii resurselor si activelor naturale, respectiv modernizarea si consolidarea administratiei nationale si a sistemului judiciar.
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Alerta fiscalitate 14-18 iulie 2008Cum stabilim baza de impozitare pentru livrari si prestari de servicii in interiorul tarii?ANAF a colectat in primul trimestru din 2016 49,78 miliarde de leiDiferente din reevaluare. Ce tratament fiscal aplicam?Cum ne penalizeaza Fiscul daca nu ne inregistram in scopuri de TVA?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Cererile necesare ajutorului financiar pentru incalzirea locuintei trebuie depuse pana pe 15 octombrieFONDURI EUROPENE pentru proiecte de inovare sociala. Noile cai de crestere propuseNoi finantari de 190 milioane de euro pentru romanii din fostele zone industrializateComunicat MFP privind rectificarea bugetara. Concluzii privind reducerea CASFondurile europene: 41.000 locuri de munca si sprijin pentru 5.000 de intreprinderi in 8 aniUltimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Certificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraArticole similare
Lamuriri de la ANAF: Cand NU se ofera bonificatii pentru plata anticipata a datoriile fiscale?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"