Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CNIPMMR despre proiectul de OUG - rectificarea bugetului de stat pe anul 2016

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 22 Nov. 2016 Exclusiv
Tags: imm-uri, bugetul de stat, intreprinderi, finantare, 2017, programul start, srl-d

In data de 18 noiembrie 2016, Ministerul Finantelor Publice a publicat, pe site-ul propriu, proiectul de OUG privind rectificarea bugetara pe anul 2016.

Potrivit proiectului de OUG dupa analiza executiei veniturilor bugetare derulata pe parcursul primelor noua luni ale anului, bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri se diminueaza cu 35,4 milioane lei reprezentand economii identificate de ordonatorul principal de credite, in principal la proiectele cu finantare din fonduri europene nerambursabile si programele de stimulare a intreprinderilor mici si mijlocii.

CNIPMMR isi exprima dezamagirea pentru diminuarea bugetului alocat programelor destinate IMM-urilor,  avand in vedere valoarea scazuta a acestor finantari si numar mic de potentiali beneficiari, raportat la numarul de IMM-uri care au nevoie de sustinere prin aceste programe.

Cauzele care au condus la diminuarea bugetului pentru programele destinate imm-urilor

CNIPMMR considera ca principalele cauze care au condus la diminuarea bugetului pentru programele destinate IMM-urilor, in anul 2016, sunt urmatoarele aspecte:

    Programul pentru Incubatoarele de afaceri nu a fost implementat;
    Programul pentru organizarea Targului intreprinderilor Mici si Mijlocii – TIMM 2016- nu a fost implementat;
    Programul SRL-D pentru anul 2016, din cauza modificarii procedurii de implementare a avut un numar de 247 aplicanti admisi la finantare, raportat la numarul de 501 posibili aplicanti conform bugetului;
    Toate programele au fost lansate tarziu, respectiv in a doua jumatate a anului 2016, fapt care dus la imposibilitatea implementarii proiectelor asumate de aplicanti, multi dintre aplicanti renuntand la acestea;

 

Presedintele CNIPMMR, dl. Florin Jianu, a precizat, citat de  CNIPMMR:

"Problemele aparute in implementarea programelor pentru IMM-uri puteau fi depasite prin lansarea in primele 3 luni ale anului a tuturor procedurilor, astfel aplicantii  avand timp sa implementeze planurile de afaceri asumate. De asemenea, trebuie efectuate modificari pe unele proceduri, privind conditiile de implementare.

De exemplu, in cazul programului pentru intreprinzatorii debutanti – SRL-D, ca si in cadrul programului pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START, s-a introdus conditia ca beneficiarul sa faca dovada achitarii integrale a cheltuielilor efectuate, acest lucru fiind deosebit de greu de realizat pentru un intreprinzator debutant care nu dispunea de sumele necesare pentru asigurarea finantarii planului de afaceri.

CNIPMMR propune ca in anul 2017, programele sa fie lansate in prima parte a anului, fiind necesara si o evaluare a ratei de succes pentru anumite programe din anul 2016. Programul pentru dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata care a avut succes in anul 2016, trebuie sa aiba un buget marit. Dorinta noastra ar fi fost ca si in acest an bugetul programului de comert sa fie marit prin redistribuirea sumelor de la proiectele care nu au reusit sa consume intregul buget sau nu au mai fost lansate, evitandu-se ca sumele destinate antreprenorilor sa fie pierdute".
 

Sursa: CNIPMMR

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "CNIPMMR despre proiectul de OUG - rectificarea bugetului de stat pe anul 2016":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016