Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va prezentam mai jos modificarile aduse Codului fiscal si Codului de procedura fiscala prin doua acte normative esentiale: OG 25/2017 si OG 30/2017.
1. O.G. 25/2017 - Modificare Cod Fiscal
IMPOZITUL PE PROFIT
- a fost introdusa o noua categorie de cheltuieli a caror deductibilitate este limitata; astfel, cheltuielile reprezentand valoarea creantelor instrainate, potrivit legii, vor fi deductibile in limita unui plafon de 30% din valoarea creantelor instrainate;
IMPOZITUL PE VENIT
- a fost introdus un nou articol privind definirea veniturilor din Romania din activitati independente; astfel, veniturile obtinute din activitati independente desfasurate in Romania se considera ca fiind obtinute din Romania indiferent daca sunt primite din Romania sau din strainatate.
- veniturile din drepturi de proprietate intelectuala sunt considerate ca fiind obtinute din Romania numai daca sunt primite de la un platitor din Romania sau de la un nerezident prin intermediul unui sediu permanent al acestuia din Romania.
- a fost precizat expres faptul ca in cazul incetarii sau suspendarii temporare a activitatii in cursul anului, contribuabilul persoana fizica va notifica organul fiscal in termen de 30 de zile in vederea recalcularii platilor stabilite in contul impozitului anual datorat.
- in ceea ce priveste veniturile din alte surse a fost reglementat faptul ca vor avea obligatia depunerii declaratiei de venit realizat doar contribuabilii care obtin venituri din cesiunea creantelor, precum si contribuabilii pentru care platitorul nu poate retine impozitul la sursa;
CONTRIBUTIA DE ASIGURARI SOCIALE (CAS)
- au fost prevazute expres ca fiind exceptate din baza de calcul a CAS si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament suportate de angajator pentru angajati, in limita a 400 de euro anual.
IMPOZITUL PE REPREZENTANTE
- impozitul pe reprezentante a fost stabilit la suma de 18.000 lei pe an; anterior acesta era de 4.000 euro.
ACCIZE
- a fost modificat nivelul accizelor pentru produsele energetice (benzina si motorina).
2. OG 30/2017 - Modificare Cod de procedura fiscala
- Avand in vedere modificarile si completarile numeroase aduse Codului de procedura fiscala, vom reveni in numarul urmator cu un material comparativ (text vechi - text nou) prin care vom detalia noutatile fiscale.
Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Dambovita
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, modificate de OG 25/2017 si OG 30/2017":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Seminarul National de Fiscalitate si Contabilitate. Profita de oferta: Consultanta personalizata GRATUITACodul de procedura fiscala s-a modificat. Ce ar trebui sa stim?2012 incepe cu un nou Cod fiscalNormele Codului fiscal vor fi modificate de MFPCNIPMMR: 120 de modificari ale Codului fiscal in doar trei luniUltimele articole
MODIFICARE COD FISCAL - calcul impozit pe cladiri pentru persoane juridiceCamera Deputatilor a decis: Supraimpozitarea contractelor part-time, ELIMINATA de la 1 ianuarie 2020OUG 114/2018 - Modificari aduse Codului Fiscal. Tabel comparativ ANAFMinistrul Finantelor: Codul fiscal va fi modificat pana la sfarsitul anului 2018Analiza zilei cu Irina Dumitrescu. Proiectul pentru modificarea normelor de aplicare a Codului fiscal
Mai multe articole despre modificare cod fiscal
Articole similare
Livrare succesiva de bunuri in alt stat UE. Care va fi regimul TVA?Ce declaratii se depun pana la 10 iunie 2015?Noile prevederi pentru formularul 101 si formularul 120. Modificari OPANAF 3386/2016Achizitii intracomunitare de bunuri efectuate de o companie neinregistrata in ROIAnaliza comparativa pentru titlul VI - TAXA PE VALOAREA ADAUGATA - URMARE A MODIFICARILOR ADUSE DE OG nr. 30/2011Ultimele articole
Obligatie de raportare conform DAC 6 pentru operatiuni in cadrul grupului si plata unor venituri din comisionANAF propune un nou model de formular pentru Fisa capacitatii de cazare (Proiect de Ordin)Declaratia 101. Termen limita de depunere, facilitati si alte elemente de noutate in 2021Studiu de caz: Corectarea facturilor dupa inspectia fiscalaIndemnizatii primite pe perioda starii de urgenta/alerta. Cum se declara in Declaratia Unica (formular 212)
Mai multe articole despre codul fiscal
Articole similare
Analiza zilei: Scutirea de TVA pentru exporturile umanitare, caritabile sau educativeSchimbul de bunuri. Cum gestionam cheltuielile si deducerea de TVA?Procedura amiabila pentru evitarea/eliminarea dublei impuneri. MFP modifica legea 207/2015, privind CODUL DE PROCEDURA FISCALA. (proiect de ordonanta)Veniturile din conventii civileActualizare ANAF: S-a modificat procedura de administrare a contribuabililor mijlociiUltimele articole
Obligatie de raportare conform DAC 6 pentru operatiuni in cadrul grupului si plata unor venituri din comisionStudiu de caz: Corectarea facturilor dupa inspectia fiscalaSchimbarea regimului de impozitare de la profit la micro. Sanctiuni aplicabileNeconcordante intre evidenta contabila si cea fiscala. Declaratii rectificativeDeclaratia 394 in 2021. Contraventii si sanctiuni. Cine NU are obligatia depunerii formularului?
Mai multe articole despre codul de procedura fiscala

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"