Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi criterii la acordarea ajutoarelor de minimis pentru IMM. Ce modifica guvernul

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, grapini, imm-uri, afaceri, ajutoare de miimis, schema de minimis

Saptamana aceasta s-a modificat HG 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de IMM-uri. Executivul a introdus punctaje pentru proiectele care vor fi platite pe schema de minimis.



Aceasta masura a fost aprobata in contextul in care sistemul "primul venit - primul servit", aplicat anterior, a generat probleme.

"Astazi am adoptat in sedinta de guvern modificarea hotararii 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de IMM-uri", a anuntat ministrul delegat pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, dupa sedinta de guvern.

Ea a spus ca inregistrarile se vor face online, pe formulare tip, iar punctajul intrunit de fiecare proiect, calculat pe baza unor criterii precise, va rezulta "printr-un soft". De altfel, fiecare intreprinzator isi va putea calcula singur punctajul inainte de inregistrare, a spus ministrul, aratand ca "nu prea exista loc de contestatii".

"Asadar, am introdus, conform strategiei de guvernare, punctaje pentru proiectele care vor fi platite pe schema de minimis. in principal, punctajele sunt date pentru IMM-uri care opereaza in domeniul industriei prelucratoare (in industrie fiind punctajul maxim), dupa care invatamant-cercetare si celelalte servicii - pe locul al treilea in grila de punctaj", a spus Grapini.

Ministrul delegat a mai precizat ca grila de punctaj ia in calcul si amplasamentul IMM-ului - daca este in mediul rural sau urban. Astfel, intreprinderile din mediul rural vor primi punctaj superior, a precizat ministrul.

Totodata, se va tine cont si daca o firma se incadreaza in categoria micro-intreprinderilor, a intreprinderilor mici sau a celor mijlocii. Ministrul Grapini a declarat:

"Am simplificat foarte mult: daca va amintiti, vechea HG prevedea si plan de investitii, si un studiu tehnico-economic. Acum am comasat cele doua - este doar un plan de investitii. Prin aceasta schema de minimis se da sansa si firmelor care erau in suspendare temporara sa poata sa acceseze, cu conditia sa fie de cel putin un an de zile in functiune, iar codul CAEN pentru care se acorda ajutorul de minimis sa fi fost inregistrat cu minim trei luni inainte. Sa nu avem acum inregistrare pe banda rulanta a unor coduri CAEN care nu au functionat pana acum".

Implementarea schemei de minimis se va face prin Departamentul pentru IMM-uri.

Sursa: Agerpres



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi criterii la acordarea ajutoarelor de minimis pentru IMM. Ce modifica guvernul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016