Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

A fost publicata noua schema de minimis

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, ajutorul de minimis, intreprinderile, sume nerambursabile, noua schema minimis

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial din data de 11 noiembrie a.c., a fost publicata HG nr. 848/2013 pentru modificarea si completarea HG nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de IMM-uri.



Prin noua schema s-a renuntat la sistemul "primul venit, primul servit" si se va aplica un sistem pe baza de punctaje pentru evaluarea proiectelor. Totodata, beneficiarul va fi nevoit sa contribuie cu 10% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, iar ajutorul se reduce de la 200.000 de euro la 100.000 de euro.

Inregistrarea proiectelor va fi facuta online, iar deschiderea sesiunii va fi anuntata cu cinci zile inainte. De asemenea, printre cele mai importante modificari aduse de HG nr. 848/2013 la HG nr. 274/2013 se numara:

-    ajutorul de mimimis se va acorda din bugetul Departamentului pentru Intreprinderi Mici si mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (Ministerul Economiei);

-    ajutorul va fi acordat sub forma de sume nerambursabile, in procent de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, pe o perioada de doi ani fiscali consecutivi, in limita echivalentului in lei a valorii maxime de 100.000 de euro;

-    beneficiarii ajutorului vor fi nevoiti sa mentina locurile de munca existente la data inregistrarii cererii de acord pentru finantare, dar si sa creeze (pana la finalizarea investitiei) si sa mentina (minimum trei ani de la finalizarea investitiei) locurile de munca pentru persoane care n-au avut contract individual de munca in ultimele trei luni;

-    o conditie noua este ca intreprinderile sa aiba cel putin un an calendaristic de la infiintare la data completarii formularului de inscriere, iar codul CAEN pentru care solicita finantarea sa fie autorizat cu cel putin trei luni inaintea datei completarii formularului de inscriere.

Hotararea precizeaza ca de ajutorul de stat vor beneficia minim 1.111 IMM-uri. Fondurile necesare vor fi cuprinse in bugetul anului 2014 si se ridica la 500 de milioane de lei.

Noua schema de minimis va fi pusa in aplicare cu ajutorul Oficiilor Teritoriale pentru IMM.


Sursa: Directia Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "A fost publicata noua schema de minimis":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016