Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ajutoare de minimis pentru apicultori: Guvernul a aprobat Hotararea

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Sep. 2019
Tags: ajutor de minimis, apicultori, ajutor financiar

Guvernul a aprobat o Hotarare prin care se instituie schema de ,,Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie - mai 2019 asupra sectorului apicol".

Masura aprobata in sedinta din 17 septembrie 2019 se instituie ca urmare a faptului familiile de albine nu au putut sa beneficieze de hrana suficienta, din cauza diminuarii timpului pentru cules, precum si a cantitatii mici de polen si nectar. 

“Astfel, fenomenele hidrometeorologice nefavorabile care s-au manifestat pe intreg teritoriul tarii noastre in perioada martie – mai 2019 au fost comunicate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de catre apicultori, reprezentantii formelor asociative ale acestora si Institutiile Prefectului. De asemenea, hartile de monitorizare a climei din perioada martie – mai 2019, elaborate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) consemneaza faptul ca au existat abateri semnificative privind regimul de temperaturi si precipitatii care s-au inregistrat in aceasta perioada de timp pe intreg teritoriul tarii” se arata intr-un comunicat remis de Ministeru Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

De ajutorul de minimis vor beneficia:
a) apicultorii - persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, valabil la data depunerii cererii;
b) apicultorii - persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) apicultorii - persoane juridice, precum si orice forme asociative cu sau fara personalitate juridica constituite conform legii.

Sprijinul financiar va fi in valoare de 20 lei/familia de albine. Aceasta suma reprezentand ajutorul de minimis  acopera aproximativ 48% din cheltuielile efectuate de apicultori pentru asigurarea rezervelor de hrana, potrivit tehnologiei apicole. Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unui beneficiar poate fi de maximum 20.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar respectiv si in cele doua exercitii financiare precedente.
 

Criterii cumulative de eligibilitate 


Cei care vor sa beneficieze de ajutorul de minimis trebuie sa depuna cererile si documentele insotitoare pana la data de 31 octombrie 2019, dar numai daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba familii de albine inscrise in baza de date nationala apicola la data 1 martie 2019, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor, gestionat de Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, potrivit prevederilor Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.251/2017;
b) sa aiba familii de albine inregistrate/autorizate la directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis, respectiv 37.000.000 lei se asigura de la bugetul de stat in limita prevederilor bugetare aprobate MADR pe anul 2019.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ajutoare de minimis pentru apicultori: Guvernul a aprobat Hotararea":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016