Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care sunt noile masuri in sprijinul mediului de afaceri?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: masuri fiscal-bugetare, oug 8/2014, poprire a conturilor, debitelor restante, stingerea creantelor

Va reamintim ca in urma sedintei de Guvern din data de 26.02.2014, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 8 din 26 februarie 2014 (OUG 8/2014) pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial nr. 151 din 28 februarie 2014.



Una dintre principalele masuri aduse sistemului de poprire a conturilor, se refera la emiterea scrisorilor de somatie pentru achitarea debitelor restante ale agentilor economici.

Astfel, in urma solicitarilor Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, prin Ministrul delegat Maria Grapini, s-a obtinut ceea ce mediul de afaceri cerea de foarte mult timp:

-    notificare in prealabil;

-    30 de zile inaintea blocarii contului;



In aceste conditii, intreprinzatorul are timp pentru a verifica daca suma este corecta, in conditiile in care nu are de compensat cu statul:

"16. La articolul 149, alineatul (11) se modifica si va avea urmatorul cuprins: (11) Pentru stingerea creantelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmariti prin poprire asupra sumelor din conturile bancare, prevederile alin. (5) aplicandu-se in mod corespunzator. In acest caz, prin exceptie de la art. 145 alin. (1), poprirea nu poate fi infiintata inainte de implinirea unui termen de 30 de zile de la data comunicarii somatiei."

Un alt succes l-a reprezentat eliminarea obligativitatii certificarilor declaratiilor fiscale, inclusiv cele rectificative, de catre un consultant fiscal, membru in Registrul Consultantilor Fiscali, ceea ce ar fi insemnat o noua povara pentru intreprinzatori.

Sursa: Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Cabinet Ministru Delegat


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care sunt noile masuri in sprijinul mediului de afaceri?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016