Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tabel comparativ: Modificari ale OUG nr. 8/2014, art. XV cu privire la plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: oug 8/2014, taxa de poluare, cereri de restituire, restituirea taxei

In randurile de mai jos, va prezentam un tabel comparativ in care sunt incluse modificari ale OUG nr. 8/2014, art. XV cu privire la plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015.

Cererile de restituire reprezentand sume castigate in instanta ale contribuabililor avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015 se solutioneaza, conform prevederilor OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata se va efectua pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora, conform graficului stabilit de autoritatea obligata prin hotarare judecatoreasca sa efectueze restituirea, respectiv Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin organele fiscale competente sau Administratia Fondului pentru Mediu, dupa caz.

ORDONANTA DE URGENTA Nr. 8 / 2014 pentru modificarea si completarea unor acte

normative si alte masuri fiscal-bugetare publicata in: Monitorul Oficial nr. 151 din 28.02.2014

 

ART. XV

(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobanzile calculate pana la data platii integrale #i cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora.
 

(2) Cererile de restituire ale contribuabililor prevazuti la alin. (1) se solutioneaza, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata transelor anuale se efectueaza conform graficului stabilit de Administratia Fondului pentru Mediu.

 

ORDONANTA Nr. 26 din 19 /2015 privind modificarea art. XV alin. (2) din OUG nr. 8/2014
publicata in: Monitorul Oficial nr. 639 din 21.08.2015

 

ARTICOL UNIC

Alineatul (2) al articolului XV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 151 din 28 februarie 2014, aprobata cu modificari prin Legea nr. 197/2015, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 

"(2) Cererile de restituire ale contribuabililor prevazuti la alin. (1) se solutioneaza, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata transelor anuale se efectueaza conform graficului stabilit de autoritatea obligata prin hotarare judecatoreasca sa efectueze restituirea, respectiv Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin organele fiscale competente sau Administratia Fondului pentru Mediu, dupa caz."

Nota: prevederile art. XV alin. (2) din OUG nr. 8/2014, coroborate cu cele ale Ordinului comun nr. nr. 365/741/2014 se aplica pentru restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule astfel cum au fost stabilite prin horararile judecatoresti devenite executorii pana la data de 31.12.2015, indiferent daca restituirea sumelor se efectueaza inainte sau dupa aceasta data.
 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Tabel comparativ: Modificari ale OUG nr. 8/2014, art. XV cu privire la plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016