Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari din Codul fiscal la care sa luam aminte

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: oug 8/2014, modificari, codul fiscal, inspectie fiscala, diferentele negative de tva, diferentele de tva

Avem datoria de a cunoaste legislatia imediat ce aceasta sufera noi modificari. Oricat ne-ar fi de greu sa fim la curent cu cele mai noi aparitii din aria actelor normative, aceasta responsabilitate ne ajuta, de multe ori, sa nu ne impiedicam singuri in hatisul unor norme care nu ne sunt intotdeauna favorabile.



Va reamintim, pe aceasta cale, ca in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 151/28.02.2014, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare.

Iata care sunt, potrivit Directiei de Finante Valcea, cateva dintre cele mai importante modificari aduse Codului Fiscal prin OUG 8/2014:
                                                      
                                                                    *

>>>>    Incadrarea in categoria veniturilor neimpozabile la calculul profitului impozabil a celor obtinute din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana sau la o persoana juridica straina situata intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri, daca la data vanzarii/cesionarii inclusiv, contribuabilul detine pe o perioada neintrerupta de un an, minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice la care are titlurile de participare. Nu intra sub incidenta acestor prevederi veniturile din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana de o persoana juridica rezidenta intr-un stat cu care Romania nu are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri.

                                                                     **
>>>    Posibilitatea manifestarii optiunii pentru stabilirea localitatii sau localitatilor unde vor beneficia de incadrarea in limitele veniturilor neimpozabile prevazute pentru fiecare grupa de produse, de catre contribuabili sau asocieri fara personalitate juridica care desfasoara activitati agricole pentru care venitul se stabileste pe baza de norme de venit si care detin suprafete cu aceasta destinatie in localitati diferite.


                                                                     ***

>>>    Stabilirea locului impozitarii din punct de vedere al taxei pe valoarea adaugata (TVA) ca fiind acela unde beneficiarul este stabilit, isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita pentru anumite categorii de servicii prestate catre o persoana neimpozabila, respectiv servicii de telecomunicatii, radiodifuziune si televiziune si servicii prestate pe cale electronica - se aplica de la incepand cu 1 ianuarie 2015.

                                                                    ****

>>>    Aplicarea regimului special pentru serviciile mentionate mai sus prestate de catre persoane impozabile stabilite sau nu in Uniunea Europeana (UE), dar intr-un alt stat membru decat statul membru de consum, presupune ca acestea nu au obligatia inregistrarii in Romania pentru prestarea acestor servicii, daca s-au inregistrat in alt stat membru UE - se aplica incepand cu 1 ianuarie 2015.
    Diferentele negative de TVA sau sumele neachitate la bugetul de stat pana la data depunerii decontului, din diferentele de TVA de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, prin decizii a caror executare a fost suspendata de instantele de judecata, potrivit legii se vor cuprinde in decontul perioadei fiscale in care a incetat suspendarea executarii deciziei.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari din Codul fiscal la care sa luam aminte":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016