Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Deputatii au aprobat OUG 58/2010 privind majorarea TVA de la 19% la 24%Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, luni, proiectul de Lege de aprobare a OUG 58/2010 pentru modificarea Legii 571/2003 ...
Deputatii au aprobat OUG 58/2010 privind majorarea TVA de la 19% la 24%Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, luni, proiectul de Lege de aprobare a OUG 58/2010 pentru modificarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se majoreaza TVA de la 19% la 24%.
Decizia a fost luata cu 172 de voturi pentru, 48 impotriva si trei abtineri.
Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi la inceputul sedintei de plen la propunerea liderului grupului parlamentar PDL, Mircea Toader.
Viceliderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a anuntat inca de la dezbaterea proiectului ca parlamentarii liberali vor vota impotriva.
"Inteleg graba cu care se doreste sa se faca modificari in Codul Fiscal, dar sa venim cu un act normativ atat de important si sa suplimentam ordinea de zi cu asta nu pot fi de acord, pentru ca nu se cunosc implicatiile pe care le poate avea un asemenea act normativ. Vom vota impotriva pentru ca nu suntem de acord cu majorarea TVA", a spus Nicolaescu.
Vicepresedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, democrat-liberalul Adrian Nitu, a explicat ca legea mai prevede majorarea cotei de impozit platit de persoanele juridice pentru veniturile din dividende de la 10% la 16%, dar si includerea in veniturile salariale a tichetelor de cresa, de vacanta, a platilor compensatorii si impozitarea acestora.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
De asemenea, legea mai prevede impozitarea cu 16% a veniturilor sub forma de dobanzi, precum si introducerea obligativitatii platii contributiilor individuale de asigurari sociale, de sanatate si de somaj pentru orice venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Atentie! OMFP 102/2016 modifica regulile din domeniul TVA11 octombrie 2010 - termen limita pentru unele obligatii declarative4 aspecte importante pe care le aduce plata defalcata a TVA. Ce trebuie sa stitiREVISAL. Inspectia Muncii a clarificat cele mai frecvente situatii care pot aparea la utilizarea aplicatieiComert cu autoturisme second-hand. Cum procedam in ce priveste scutirea de TVA?Ultimele articole
TVA la incasare in 2025. Cum se face INTRAREA sau IESIREA din sistemFacturare in RO e-Factura. Facturile in euro pot fi transmise in sistem?Din 2025 se aplica o noua procedura pentru modificarea din oficiu a vectorului fiscal, cu privire la TVAFirme care incaseaza online. Cum se declara veniturile in E-TVADepasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVAArticole similare
De ce o reducere TVA pare in prezent o varianta foarte indepartataMAJORAREA TVA va duce la accelerarea temporara a inflatiei. Politica monetara a BNR ramane prudentaReducerea TVA la materialele de constructii, analizata de GuvernCresterea TVA, eliminarea subventiilor si inundatiile ar putea duce inflatia la 8%Isarescu: Efectul maximal al majorarii TVA asupra inflatiei va fi de 3,9 la sutaUltimele articole
Ministrul Finantelor: ‘’Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca’’Editorial: Cu TVA-ul la psihologRelansarea economica a Romaniei trebuie facuta cu scaderea TVACe va insemna reducerea TVA la alimentele bio procesateCat a pierdut statul din evaziune dupa MAJORAREA TVAArticole similare
Prestari servicii intracomunitare. Termene limita pentru facturare, obligatii fiscale si contabileDrept de deducere TVA pentru achizitie echipament subventionatSubventii acordate de la bugetul asigurarilor pentru somaj, in temeiul OUG 92/2020. BeneficiariLegea 376/2022: Bacsisul NU poate fi asimilat, din punctul de vedere al TVA, unei livrari de bunuri sau unei prestari de serviciiModificari de ultima ora privind decontul de TVA. Formular 300Ultimele articole
TVA la incasare in 2025. Cum se face INTRAREA sau IESIREA din sistemFacturare in RO e-Factura. Facturile in euro pot fi transmise in sistem?Impozit pe profit in 2025. Modificari aduse prin OUG 156/2024Din 2025 se aplica o noua procedura pentru modificarea din oficiu a vectorului fiscal, cu privire la TVAFirme care incaseaza online. Cum se declara veniturile in E-TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"