Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dupa ce Grecia a suferit o retrogradare a ratingului si si-a majorat TVA-ul cu 10% la inceputul lunii septembrie, Italia pare sa urmeze acelasi tipar al unei crize care se accentueaza. Astfel, Guvernul italian a propus majorarea TVA-ului cu un punct procentual, precum si adaugarea in Constitutie a unui articol care sa oblige la un buget echilibrat. Aceste noi masuri sunt reinnoite de Guvern dupa ce populatia a reactionat vehement impotriva planului initial de austeritate.
In afara de majorarea taxei pe valoarea adaugata, Guvernul italian a cerut si introducerea unei taxe speciale de 3% care va fi aplicata in cazul veniturilor de peste 500.000 euro. De asemenea, ar putea fi aprobata introducerea unei noi reguli in ce priveste bugetele echilibrate si transferul activitatilor guvernamentale din provincie catre regiuni, pentru simplificarea administratiilor locale.Guvernul isi va sprijini propunerile printr-un vot de incredere pentru aprobarea in Senat pe care il va cere inaintea reuniunii de joi a consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE). Aprobarea va trebui obtinuta si din partea camerei inferioare a legislativului.
Una dintre masurile avute in vedere stabileste si cresterea varstei de pensionare a femeilor care lucreaza in sectorul privat, incepand cu 2014, fapt care ar putea duce la o detensionare a situatiei in randul cetatenilor. Chiar daca Banca Centrala a intervenit de mai multe ori pentru mentinerea randamentelor, imprumuturile Italiei au continuat sa creasca pe parcursul saptamanii. In continuare in Italia exista proteste fata de planul de austeritate actual.
Crizei datoriilor i se adauga si decizia luata recent de agentia Standard & Poor's (S&P) de a reduce cu o treapta ratingul Italiei la A/A-1, cu perspectiva negativa, ca urmare a situatiei interne si a deteriorarii perspectivelor economice. Italia are in prezent o datorie publica de 1.900 miliarde de lei, suma reprezentand 120% din PIB.
Comunicatul transmis de agentia S&P arata ca situatia actuala a Italiei nu ofera prea multa incredere in ceea ce priveste atingerea tintelor stabilite pentru consolidarea economica: "Consideram ca activitatea economica redusa a Italiei face ca tintele fiscale revizuite ale guvernului sa fie greu de atins. in plus, ceea ce noi consideram a fi un raspuns tentativ la presiunile recente din piete sugereaza perpetuarea incertitudinii politice cu privire la abordarea problemelor economice ale Italiei". Aceasta situatie pare sa urmeze in prezent scenariul prin care a trecut Grecia atunci cand a avut parte de retrogradari succesive, precum si de o majorare substantiala a TVA-ului. Agentia Moody's va anunta in circa trei saptamani daca va reduce ratingul Italiei.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Manual de politici contabile - Stick USB
Examen Consultant Fiscal 2024
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Vladescu vede in cresterea TVA un avant economic incetinitTVA nu va fi modificata cativa aniGuvernul si FMI vor lua in considerare reducerea impozitarii doar daca...Nou acord european privind masurile de austeritate si reformele care vizeaza functia publica europeanaStudiu GfK: Indicatorii arata valori negative. Consumatorii nu cred in cresterea economicaUltimele articole
MASURI DE AUSTERITATE in Grecia. Cetatenii nu renunta la euroCe crede Crin Antonescu despre plata TVA la incasareSi americanii vor sa isi reformeze sistemul fiscal. Vezi ce planuri are ObamaIn ciuda violentelor din Atena, Grecia nu renunta la euroUn nou val al crizei este posibil. Romania este ferita de alte MASURI DE AUSTERITATEArticole similare
Cine va avea cel mai mare TVA din UETVA-ul la paine risca sa fie din nou majorat la 24 la suta!Vladescu vede in cresterea TVA un avant economic incetinitNu aduce anul ce a adus TVA-ul de 24%Guvernul majoreaza TVA-ul de la 19% la 24%, incepand cu 1 iulieUltimele articole
TVA-ul de 27% nu supara Comisia EuropeanaRecord TVA: Ungaria va majora taxa pe valoarea adaugata la 27% in 2012A trecut un an de la majorarea TVA: a fost de bine sau de rau?Aparatorii TVA-ului majorat si-au prezentat argumenteleMajorarea TVA va duce la accelerarea temporara a inflatiei. Politica monetara a BNR ramane prudentaArticole similare
De ce legislatia privind insolventa nu se poate aplica bancilorCe inseamna 2 august pentru economia mondiala: declin sau progres?Incasare avans in valuta. Cum facem corect inregistrarile?APIA a reluat platile catre fermieri: 11,26 de milioane de euro, intr-o singura ziNoutati 2013 in regimul fiscal aplicat pentru facturile simplificateUltimele articole
Inregistrarea in Registrul RO e-Factura: Procedura ActualizataPrecizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CLivrare intracomunitara de bunuri in alt stat membru decat statul care a emis codul de TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"