Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Si americanii vor sa isi reformeze sistemul fiscal. Vezi ce planuri are Obama

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 03 Aug. 2011
Tags: sistemul fiscal, majorare plafon, obama

Presedintele american Barack Obama a declarat saptamana aceasta ca doreste reformarea sistemului fiscal prin instaurarea unor prevederi care sa ii oblige pe cei cu venituri mari sa plateasca mai


Presedintele american Barack Obama a declarat saptamana aceasta ca doreste reformarea sistemului fiscal prin instaurarea unor prevederi care sa ii oblige pe cei cu venituri mari sa plateasca mai multe taxe, in vederea reducerii deficitului.

Hotararea vine ca urmare a eliminarii tensiunii care exista inainte de aprobarea majorarii plafonului de indatorare. Astfel, reformarea sistemului fiscal ar trebui sa reprezinte doar unul dintre factorii care sa ajute la refacerea economiei americane.

Presedintele american a solicitat Congresului sa voteze in curand textele de lege referitoare la comert, mentionand si ca doreste ca ajutorul de somaj sa fie extins. Majorarea plafonului de indatorare aprobata luni in Camera Reprezentantilor si marti in Senat a insemnat evitarea unui dezastru financiar.

In cazul in care plafonul de indatorare care ajunsese la 14.300 miliarde de dolari nu ar fi fost ridicat pana la data de 2 august, Statele Unite ar fi intrat in incapacitate de plata, fapt care ar fi putut avea efecte semnificative la nivelul economiei mondiale. Astfel, faza initiala a acordului votat marti cuprinde taieri in cheltuielile bugetare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani. Alte cresteri prevazute prin noul acord includ o crestere de 1.500 de miliarde de dolari care s-ar putea produce dupa intrarea in vigoare a unor noi masuri de austeritate.

In urmatorii ani, sunt vizate reduceri de cheltuieli in valoare de 900 de miliarde de dolari cu precadere in programele pentru educatie, locuinte si transport. Aceste reduceri ar putea aduce programele respective la nivelul din urma cu cativa ani. De asemenea, o posibilitate de reducere a deficitului o reprezinta si revizuirea codului fiscal.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Si americanii vor sa isi reformeze sistemul fiscal. Vezi ce planuri are Obama":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016