Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

SUA ar putea impune taxa Buffett pentru bogatasi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: obama, taxa buffett, impozite bogati, taxa pe avere, republicani, sua

O noua taxa ar putea fi aplicata numai pentru averile milionarilor din Statele Unite. Mai exact, presedintele Obama a propus ca taxa care va purta denumirea Buffett sa fie aplicata in cazul celor care castiga anual peste un milion de dolari. Masura va atrage, foarte probabil, simpatia electoratului.

In afara de aceasta masura, se au in vedere mai multe modificari pentru reducerea deficitului bugetar cu 3.000 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani. Inainte ca noua taxa sa fie aplicata, unii analisti estimeaza ca aceasta nu va reusi sa aiba o contributie mare la majorarea veniturilor.

Taxa Buffett este necesara deoarece milionarii americani plateau impozite mai mici decat contribuabilii care castigau mai putin, din cauza unor neclaritati din codul fiscal. Asa cum a declarat Dan Pfeiffer, directorul pentru comunicare de la Casa Alba, noua taxa ar trebui sa ii oblige pe milionari sa plateasca impozite cel putin egale cu cele platite de cei cu venituri medii.

Saptamana viitoare, presedintele Obama va prezenta un raport referitor la masurile care ar trebui sa majoreze veniturile fiscale, fiind facute referiri si la reducerile cheltuielilor guvernamentale. Astfel, unele dintre aceste masuri pot include reforme ale programelor guvernamentale de asistenta medicala Medicare si Medicaid, destinate cetatenilor batrani sau saraci.

Aceste propuneri ar putea sa nu fie insa pe placul Congresului care poate ignora aceste recomandari, iar republicanii au anuntat deja ca nu vor fi de acord cu marirea taxelor. Sansele ca aceste propuneri sa nu fie aprobate de Congres sunt insa destul de reduse, in contextul in care in curand vor avea loc alegeri, iar electoratul ar putea vedea un vinovat in Congres pentru respingerea masurilor recomandate de Obama.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " SUA ar putea impune taxa Buffett pentru bogatasi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016