Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile modificari TVA: cum se aplica noul prag

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iun. 2012 Exclusiv
Tags: oug nr24/2012, scopuri tva, inregistrare tva, majorare plafon, scutire tva, depasire prag tva

De la 1 iulie 2012 va intrare in vigoare noul plafon de TVA. Prin publicarea in Monitorul Oficial al OUG nr. 24/2012 sunt astfel prezentate si normele care reglementeaza aplicarea noului plafon de TVA.



Majorarea plafonului de la 35.000 euro la 65.000 euro presupune, in principal, o procedura simplificata pentru societetatile care se supun acestui regim. Majorarea a fost efectuata tinand cont de cursul de schimb valabil la data aderarii Romaniei la UE, de 3,3817 lei, suma rotunjita la urmatoarea mie, adica 220.000 de lei.

Va reamintim ca aceasta modificare a fost efectuata in urma unei proceduri demarate de autoritatile romane in 2011. Decizia CE a fost finalizata  la data de 30 martie 2012.

Noile reglementari stabilesc astfel ca persoanele impozabile infiintate atat pana in 2012, cat si in acest an trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA daca, in perioada ianuarie- iunie 2012 depasesc plafonul de scutire aflat inca in vigoare, de 119.000 de lei.

In ce priveste perioada iulie-decembrie,  se aplica noul plafon de 220.000 de lei, iar firmele care depasesc acest prag sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA. Cum este si firesc, se va reduce numarul unitatilor inregistrate in scopuri de TVA.

Procedura de aplicare a noului pklafon ia in calcul cifra de afaceri a firmei in prima jumatate a acestui an fiscal.

Nota: Firmele care au solicitat inregistrarea in scopuri de TVA pana la 1 iulie 2012, dar au cifra  de afaceri sub limita de 220.000 de lei, pot cere Fiscului scoaterea din evidenta pentru aplicarea scutirii de TVA incepand cu aceasta data. In acest sens, se va depune la administratia financiara Declaratia 096 privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA.

Formularele pot fi depuse intre data de 1 si 10 a fiecarei luni. Firma devine neplatitoare de TVA de la data la care Fiscul ii comunica decizia in acest sens.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile modificari TVA: cum se aplica noul prag":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016