Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

SAF-T in 2023. Firmele care au ramas si in acest an contribuabili mijlocii pot beneficia de perioada de gratie?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Feb. 2023
SAF-T in 2023. Firmele care au ramas si in acest an contribuabili mijlocii pot beneficia de perioada de gratie?
Tags: perioada de gratie, saf-t in 2023, contribuabili mijlocii

Am urmatoarea speta: O societate care la 31.12.2021 a fost contribuabil mijlociu si la 01.01.2023 este tot contribuabil mijlociu are obligatia de a depune declaratia 406 incepand cu 01.01.2023 conform ordinului 1783/2021 si ordinului 2518/2022.

Va rog sa-mi spuneti daca societatea beneficiaza de perioada de gratie pentru depunerea acestei declaratii conform ordinului 1783/2021, adica daca declaratiile pentru lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai 2023 se pot depune pana pe 31.07.2023 fara a fi sanctionati contraventional. Multumesc!

Raspuns:
 

Baza legala:

ORDIN nr. 1.783 din 4 noiembrie 2021 privind natura informatiilor pe care contribuabilul/platitorul trebuie sa le declare prin fisierul standard de control fiscal, modelul de raportare, procedura si conditiile de transmitere, precum si termenele de transmitere si data/datele de la care categoriile de contribuabili/platitori sunt obligate sa transmita fisierul standard de control fiscal

Anexa nr. 4

Termenele de transmitere de catre contribuabili/platitori a fisierului standard de control fiscal (SAF-T)

5.

(1) Contribuabilii/Platitorii beneficiaza de o perioada de gratie de:

– 6 (sase) luni pentru prima raportare, respectiv cinci (cinci) luni pentru a doua raportare, 4 (patru) luni pentru a treia raportare, 3 (trei) luni pentru a patra raportare, 2 (doua) luni pentru a cincea raportare, pentru contribuabilii care au obligatia de transmitere lunara a fisierului SAF-T;

(2) Perioada de gratie se calculeaza pornind de la ultima zi a perioadei de raportare pentru care aceasta se acorda, cand obligatia de transmitere devine efectiva pentru respectivul contribuabil.

..

Opinie:

Societatea beneficiaza de perioada de gratie conform punctului 5, al. (1), primul paragraf si al. (2), avand termen de depunere data de 31 iulie 2023.


SAF-T (sistemul de raportare fiscal-contabila) - cea mai importanta transformare pe care a suferit-o sistemul fiscal din Romania pana in prezent si este vizata si FIRMA ta! Afla cum  sa scapi de erori si sanctiuni, AICI»


Raspuns oferit in luna februarie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "SAF-T in 2023. Firmele care au ramas si in acest an contribuabili mijlocii pot beneficia de perioada de gratie?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016