keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Impozitarea serviciilor prestate de catre nerezidenti. In ce conditii se retine impozit?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: impozitare servicii nerezidenti, servicii extracomunitare, impozit nerezidenti, dubla impunere

Analiza din randurile urmatoare vizeaza procedura de impozitare a serviciilor prestate de catre persoane nerezidente. De asemenea, vom clarifica ce conditii obliga la aplicarea unor taxe stabilite prin lege.


Vom vedea, cu alte cuvinte, daca pentru servicii extracomunitare primite (servicii mentenanta hardware), la plata acestora,  se va retine impozit pe venit nerezidenti in anul 2016.

Iata raspunsul oferit de specialist:

Ca urmare a modificarilor intervenite in ceea ce priveste impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti de la 1 ianuarie 2016, potrivit art. 223 din Codul fiscal (Legea nr. 227/2015) au fost eliminate din sfera veniturilor impozabile in Romania serviciile prestate de catre nerezidenti in afara teritoriului Romaniei cu exceptia serviciilor de consultanta si management.

Asadar, in masura in care serviciile enumerate prestate de catre persoane juridice nerezidente nu sunt prestate in Romania prin interediul unui sediu permanent sau sunt prestate in afara teritoriului Romaniei si nu pot fi incadrate in sfera serviciilor de consultanta si management, veniturile realizate de catre nerezidenti nu sunt impozabile in Romania.

In aceste conditii platitorul de venit nu are obligatii de plata. In acelasi timp, veniturile nefiind impozabile in Romania nu va fi necesara prezentarea certificatului de rezidenta fiscala deoarece nu sunt necesare aplicarea mecanismelor de evitare a dublei impuneri.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dani Cucu - Consultant fiscal, director al societatii de consultanta. Global Tax Management S.R.L.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016