Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contract prestari servicii cu o persoana fizica nerezidenta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Iun. 2011

O societate nonprofit cu sediul in Romania incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica nerezidenta, care are domiciliul in SUA. Persona fizica are obligatia sa se inregistreze in ...

O societate nonprofit cu sediul in Romania incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica nerezidenta, care are domiciliul in SUA. Persona fizica are obligatia sa se inregistreze in Romania? Care sunt formalitatile?

Ce obligatii are ONG-ul privind retinerea si plata impozitului, tinand seama ca exista conventie de dubla impunere intre Romania si SUA? Ce alte contributii obligatorii mai trebuie sa plateasca?

Raspuns:
Potrivit art. 14 din Conventia de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si SUA, ratificata prin Decretul nr. 238/1974, venitul obtinut de catre o persoana fizica rezidenta in SUA din prestarea de servicii prin munca independenta este impus in SUA.

Totusi, venitul obtinut de o persoana fizica, care este rezidenta in SUA, din prestarea de servicii prin munca independenta in Romania, este impus in Romania, daca persoana fizica este un artist, cum sunt artistii de teatru, cinematograf, radio si televiziune, interpretii muzicali sau sportivii, si este prezent in Romania pentru o perioada sau perioade insumate mai mari de 90 de zile in cursul unui an de impunere, sau venitul total obtinut din servicii personale ca artist prin munca independenta in Romania depaseste in suma totala 3.000 de dolari ai Statelor Unite sau echivalentul lor in lei romanesti in cursul unui an de impunere.

Aceste prevederi nu se aplica unui artist care este prezent in Romania in cadrul unui aranjament special aprobat de cele doua state contractante.
 
Pentru aplicarea prevederilor din Conventia de evitare a dublei impuneri este necesar ca persoana fizica rezidenta in SUA sa va prezinte un certificat de rezidenta fiscala eliberat de autoritatile din SUA. 

In ceea ce priveste contributiile sociale, potrivit art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010, exista obligatia platii contributiei individuale de asigurari sociale si asigurari pentru somaj pentru conventiile civile incheiate cu persoanele fizice.
 
Pentru a-i putea retine impozitul si celelalte contributii, persoana fizica rezidenta in SUA trebuie sa obtina un numar de identificare fiscala (NIF), prin depunerea la organele fiscale a formularului 030 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice straine, potrivit art. 72 alin. (1) lit. c) din Codul de procedura fiscala si OMFP 262/2007.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contract prestari servicii cu o persoana fizica nerezidenta ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016