Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce va insemna reducerea TVA la alimentele bio procesate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: tva, reducerea tva, alimentele bio procesate, produsele traditionale, impozitele, exporturi

In cazul in are va fi redus TVA-ul si pentru produsele bio procesate, statul va avea de castigat din taxele si impozitele care se aplica in industria procesatoare, putand sa exporte aceste produse bio cu valoare adaugata mare.



Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, in caz contrar, Romania va ramane un importator de alimente ecologice procesate si un exportator de materii prime bio, in special cereale, intrucat TVA la export este de 0%.

"In ceea ce priveste alimentele ecologice din import, dorim sa atragem atentia ca, prin majorarea TVA de la 19 la 24%, s-a blocat dezvoltarea sectorului de procesare in sistem ecologic (bio) din Romania, deoarece in vestul Europei TVA la aceste alimente este intre 0 si 5%. Daca nu se va reduce TVA la alimentele bio, Romania va ramane un importator de alimente ecologice procesate, asa cum de altfel este in prezent, si un exportator de materii prime bio (in special cereale), la export TVA fiind de 0%. Daca se reduce TVA la produsele bio procesate, statul roman castiga din taxele si impozitele din industria procesatoare si vom putea exporta aceste produse bio cu valoare adaugata mare", se mentioneaza in comunicat.

Referitor produsele traditionale si la cele bio, Asociatia considera ca un adevarat produs traditional este bio, pentru ca reteta traditionala nu are cum sa contina substante chimice de sinteza.

"Strategia Asociatiei Bio Romania este si de a certifica produsele traditionale in sistem ecologic, dupa certificarea pajistilor si pasunilor in acelasi sistem. Deja mai mult de jumatate din produsele bio romanesti sunt obtinute in sistem traditional. Avem peste un milion de hectare de pasuni si pajisti certificate bio. Asociatia, prin programul Fermierul BIO, doreste conversia fermierilor din agricultura de subzistenta in mici ferme bio, dezvoltarea fermelor familiale bio, care constituie o prioritate a actualului Guvern. Reducerea TVA la alimentele bio include si alimentul traditional autentic, aliment care mai are nevoie doar de certificarea bio", se mai arata in comunicat.

Totodata, Asociatia Bio Romania face un apel la toti politicienii sa puna deasupra disputelor politice sanatatea oamenilor si a naturii.

"Facem un apel sincer la toti politicienii romani ca obiectivele fundamentale ale vietii, cum ar fi sanatatea oamenilor si sanatatea naturii, sa fie deasupra tuturor disputelor politice", se mai spune in documentul citat.


Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce va insemna reducerea TVA la alimentele bio procesate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016