Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 31 Mar. 2016 Exclusiv
Potrivit unui document recent, se pregateste in aceasta perioada o campanie care are ca obiectiv promovarea intensa a produselor romanesti pe piata europeana, alaturi de inregistrarea ca marfa protejata a unor alimente traditionale romanesti.
In concret, se pregateste de catre Ministerul Agriculturii, o documentatie care se adreseaza Comisiei Europene in incercarea de a o convinge sa " inregistreze ca marfa protejata si recunoscuta la nivelul UE un set de produse din diferite sectoare alimentare, de la branza, fructe si peste la covrigi, carne si miere, in conditiile in care Romania are in prezent doar 3 produse recunoscute la nivel comunitar", conform unui anunt facut de Profit.ro.Aceeasi sursa informeaza ca lista obtinuta precizeaza ca Ministerul Agriculturii doreste sa obtina statutul de produs traditional romanesc recunoscut la nivelul Uniunii Europene pentru Covrigul Muscelean (Arges), Branza de burduf in scoarta de brad (Brasov), Branza de Covurlui (Galati), Telemeaua de Sibiu, Branza de Gulianca (Braila), fiind incluse pe aceeasi lista si Scrumbia Afumata de Dunare (Tulcea), Pita de Pecica (Arad), Salamul de Nadlac (Arad), carnaciorii Virsli de Brad (Alba si Hunedoara), prunele de Leleasca (Olt), Mierea de tei Codrul Ciucurova (Tulcea), Mierea de salcam Valea lui Mihai (Bihor), Gemul de rabarbar (Mures), Cascavalul de Saveni (Botosani) si Carnatii de Plescoi (Buzau), precum si pestele "Novac afumat din Tara Barsei".
La acest moment, anunta aceeasi sursa, in Uniunea Europeana "sunt 1.440 de produse protejate, dintre care Italia are 290, iar Franta, peste 260, Romania avand doar 3 produse recunoscute, dintre care doua in ultimele luni".

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Cartea Verde a TVA

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
In prezent, doar sunt trei produse romanesti sunt recunoscute la nivelul UE sunt Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibanesti si Magiunul de prune Topoloveni.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Produsele traditionale romanesti au o noua sansa pe piata europeana":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
Se prelungeste termenul pentru atestarea produselor traditionaleNoutati Legislatie Fiscala 14 - 20 aprilie 2008Preturi mai scazute la produsele bio, traditionale si de promovare a alimentelor romanesti! Asociatiile au semnat un acord pentru reducerea TVA la 5%A fost emis primul atestat de produs traditional dupa noua legislatieOperatorii economici din Targurile de Craciun, consiliati de ANPC. Urmeaza controale in toata taraUltimele articole
Evaziunea fiscala din industria alimentara: 50-60% din totalul pietei
Mai multe articole despre produse traditionale
Articole similare
Reminder ANAF: Luni, 26 septembrie, termenul de depunere a unor declaratii fiscaleCe ar trebui schimbat la politica economica adoptata de un guvernCe state europene aplica TVA redus la alimenteAnaliza consultantului. Modificarea Codului fiscal in ce priveste TVA-ulPersoana neinregistrata in scopuri de TVA. Cum procedam la achizitia intracomunitara de bunuri?Ultimele articole
Deducere TVA. 3 studii de caz de care au nevoie contribuabiliiPana pe 25 august 2023 trebuie depusa D390 VIES de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVAFirme care achizitioneaza marfa non-UE si vor sa o revanda. Care sunt implicatiile fiscale?Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru contribuabili in luna AUGUST 2023Termenul limita pentru contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare este data de 1 august 2023
Mai multe articole despre uniunea europeana
Articole similare
MINISTRUL AGRICULTURII: In 2-3 zile banii vor intra in conturile fermierilorUn nou proiect promite garantii de stat de pana la 80% fermierilor romani la achizitia de terenuriCofinantarea pentru zonele slab dezvoltate ar putea creste la 85 la sutaMINISTRUL AGRICULTURII: Alimente cu TVA redus inseamna reducerea evaziunii fiscaleMINISTRUL AGRICULTURII: Incepand cu 16 octombrie se declanseaza campania de plati in avans a subventiilor in agriculturaUltimele articole
Noi masuri de relaxare, aplicabile de la 1 iulie. A fost prelungit programul teraselor si restaurantelorOFICIAL! Starea de alerta a fost prelungita cu 30 de zile in RomaniaMINISTRUL AGRICULTURII: Vom prinde intr-o ordonanta militara obligativitatea deschiderii pietelorMINISTRUL AGRICULTURII: Aproape o treime din dosare a fost deja procesata pentru plata in avans a subventiilorDragnea cere reducerea TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale. Asociatiile Patronale: Aceasta cota ar majora preturile!
Mai multe articole despre ministrul agriculturii

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"