keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Produsele traditionale romanesti au o noua sansa pe piata europeana

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: produse traditionale, uniunea europeana, produse protejate, ministrul agriculturii

Potrivit unui document recent, se pregateste in aceasta perioada o campanie care are ca obiectiv promovarea intensa a produselor romanesti pe piata europeana, alaturi de inregistrarea ca marfa protejata a unor alimente traditionale romanesti.

In concret, se pregateste de catre Ministerul Agriculturii, o documentatie care se adreseaza Comisiei Europene in incercarea de a o convinge sa " inregistreze ca marfa protejata si recunoscuta la nivelul UE un set de produse din diferite sectoare alimentare, de la branza, fructe si peste la covrigi, carne si miere, in conditiile in care Romania are in prezent doar 3 produse recunoscute la nivel comunitar", conform unui anunt facut de Profit.ro.

Aceeasi sursa informeaza ca lista obtinuta precizeaza ca Ministerul Agriculturii doreste sa obtina statutul de produs traditional romanesc recunoscut la nivelul Uniunii Europene pentru Covrigul Muscelean (Arges), Branza de burduf in scoarta de brad (Brasov), Branza de Covurlui (Galati), Telemeaua de Sibiu, Branza de Gulianca (Braila), fiind incluse pe aceeasi lista si Scrumbia Afumata de Dunare (Tulcea), Pita de Pecica (Arad), Salamul de Nadlac (Arad), carnaciorii Virsli de Brad (Alba si Hunedoara), prunele de Leleasca (Olt), Mierea de tei Codrul Ciucurova (Tulcea), Mierea de salcam Valea lui Mihai (Bihor), Gemul de rabarbar (Mures), Cascavalul de Saveni (Botosani) si Carnatii de Plescoi (Buzau), precum si pestele "Novac afumat din Tara Barsei".

La acest moment, anunta aceeasi sursa, in Uniunea Europeana "sunt 1.440 de produse protejate, dintre care Italia are 290, iar Franta, peste 260, Romania avand doar 3 produse recunoscute, dintre care doua in ultimele luni".

In prezent, doar sunt trei produse romanesti sunt recunoscute la nivelul UE sunt Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibanesti si Magiunul de prune Topoloveni.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016