Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Operatorii economici din Targurile de Craciun, consiliati de ANPC. Urmeaza controale in toata tara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Dec. 2019
Tags: controale, anpc, targuri de craciun

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a luat in vizor operatorii economici din Targurile de Craciun, pe care, deocamdata, doar ii consiliaza, astfel incat sa se asigure ca nu este incalcata legislatia in vigoare. ANPC atentioneaza ca pasul urmator este dat de controalele care urmeaza sa se desfasoare la nivelul intregii tari.

Inspectorii ANPC au inceput prin consilierea operatorilor economici care desfasoara activitate in cel mai mare targ de Craciun din Bucuresti, respectiv cel din Piata Constitutiei.

In data de 11 decembrie 2019, ”200 de operatori economici au fost consiliati cu privire la modul in care trebuie sa isi desfasoare activitatea de comercializare de bunuri si prestari de servicii, conform legii, astfel incat consumatorii sa se bucure de atmosfera sarbatorilor de iarna in conditii de siguranta”, anunta ANPC intr-un comunicat remis presei.

Actiunea se va extinde la toate targurile de Craciun din tara, actiune premergatoare controalelor care urmeaza sa fie desfasurate la nivelul intregii tari.

„Atragem atentia asupra faptului ca sintagma „produs traditional”  poate fi utilizata in situatia in care produsele sunt atestate ca si produse traditionale, conform prevederilor legale. Totodata operatorii economici trebuie sa acorde atentie sporita modului de transport, depozitare si manipulare a produselor comercializate astfel incat produsele sa nu fie supuse unor diferente termice care ar putea conduce la alterarea acestora. 

In cazul produselor comercializate vrac, important este sa fie mentionat pretul per cantitate, respectiv 100 de grame produs, iar daca pretul este per bucata, bucatile sa aiba acelasi gramaj”, atentioneaza Autoritatea, prin intermediul reprezentantilor sai.
 

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Operatorii economici din Targurile de Craciun, consiliati de ANPC. Urmeaza controale in toata tara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016