Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform unor noi reglementari in legislatia din domeniu, asa cum a anuntat recent vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, termenul pentru atestarea produselor traditionale va fi prelungit, cel mai probabil pana pe 30 noiembrie 2014.
In aceasta privinta, citat de Agerpres, Daniel Constantin a declarat:
"Pregatim ordinul pentru prelungirea termenului privind atestarea produselor traditionale conform noii legislatii, cel mai probabil pana la 30 noiembrie. Deocamdata foarte putini producatori si-au reatestat produsele, iar data limita este 11 septembrie".
Totodata, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a atestat pana in prezent 116 produse traditionale, dar a respins alte 119 documentatii pentru ca nu indeplineau conditiile din domeniu. Numarul dosarelor depuse a ajuns la 235.
Legislatia din acest sector nu a mai fost modificata din 2004 si din acest motiv a aparut Ordinul comun 724/2013 al MADR, Ministerului Sanatatii si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care a fost publicat in data de 11 noiembrie 2013 in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare o luna mai tarziu.
Data limita pana cand mai pot fi atestate produsele traditionale, conform noii legislatii, este 11 septembrie 2014. Acest sistem de inregistrare este unul voluntar, netaxabil si nu beneficiaza de protectie nationala sau comunitara.
Agerpres informeaza ca, potrivit datelor MADR, dinamica inregistrarii produselor traditionale a crescut semnificativ in ultimii cinci ani, numarul acestora dublandu-se sau chiar triplandu-se in decursul unui singur an. Daca in 2005 au fost inregistrate la MADR 280 de produse, numai in anul 2011, numarul acestora a explodat pana la 1.050.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Cartea Verde a Contabilitatii
In acelasi timp, retinem ca singurul produs traditional romanesc care a obtinut certificarea de Indicatie Geografica Protejata (IGP) la nivel european este Magiunul de prune Topoloveni. Aceasta distinctie a fost obtinuta din 7 aprilie 2011.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
A fost emis primul atestat de produs traditional dupa noua legislatiePreturi mai scazute la produsele bio, traditionale si de promovare a alimentelor romanesti! Asociatiile au semnat un acord pentru reducerea TVA la 5%Noutati Legislatie Fiscala 14 - 20 aprilie 2008Produsele traditionale romanesti au o noua sansa pe piata europeanaOperatorii economici din Targurile de Craciun, consiliati de ANPC. Urmeaza controale in toata taraUltimele articole
Evaziunea fiscala din industria alimentara: 50-60% din totalul pieteiArticole similare
Noutati legislatie Fiscala 23-28 iunie 2008 - Monitorul OficialMFP modifica din nou normele de aplicare a Programului IMM Invest Romania. 10 schimbari preconizate (Proiect de Hotarare)Model contract de management. Servicii de management prestate de microintreprindere. Ce tratament fiscal se aplica?Obligatii dosarul preturilor de transfer in 2016 si Ordinul 442/2016Luminita de la capatul tunelului din fiscalitate: asistenta tehnica de la olandeziUltimele articole
Sprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileAnunt Min. Muncii: 7 noi ocupatii urmeaza sa fie introduse in CORA fost publicata Procedura de actualizare a Clasificarii ocupatiilor din RomaniaGHID de plata pentru intreprinderile care beneficiaza de scheme de ajutor de stat, elaborat in baza Hotararii 807/2014Finantele lanseaza o platforma on-line prin care operatorii economici pot transmite documentele necesare accesarii unui ajutor de statArticole similare
MADR: Rectificarea bugetara din 2019 NU afecteaza nicio categorie de cheltuieliRomania: Fonduri europene de 240 de milioane de euro pentru domeniul vitivinicol (proiect)Exporturile de produse agroalimentare au atins un record al ultimilor 20 aniNoutatile Programului national apicol (2017-2019): Guvernul a aprobat modificarea HG nr. 443/2017Noi categorii obligate sa se inscrie ca PFA. Pentru cine se aplica modificarea?Ultimele articole
Informare ANAF: Agricultorii pot beneficia de o compensatie in cota forfetara, in anumite conditiiUltimul pas pentru operationalizarea IMM Plus, indeplinit. Cum se acorda sprijinul pentru firmeBuletin informativ ANAF. 4 noutati fiscale publicate in Monitor in perioada 26 februarie -1 martie 2024Finantele modifica Ordinul 1525/2022 privind Procedura de acordare a facilitatilor fiscale in sectorul agricol si in industria alimentaraHG 352/2023: Masuri de sprijin de urgenta pentru producatorii agricoli. Ce conditii trebuie indeplinite?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"